2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Harmadik mérkőzését veszítette el zsinórban a labdarúgó 1. ligában a sepsiszentgyörgyi sepsi OSK. Míg azonban Konstancán sokkal jobb volt, mint az ellenfele, és a vereség a balszerencsének tudható be, a FC Argeş Piteşti elleni kudarc hazai pályán, mint ahogy két fordulóval korábban a Mioveni elleni is, a szerény teljesítmény következménye. Már a korábbi idényekben is láthattuk, hogy a gyengébbnek jegyzett csapatok ellen (Mioveni pont nélkül, a FC Argeş egyetlen pontocskával érkezett Sepsiszentgyörgyre) nem igazán megy a játék az OSK-nak. A vasárnap esti meccsen azonban a leggyengébb teljesítmények egyikét nyújtotta a csapat, amióta az 1. ligában szerepel.

A kezdő sípszó után hosszú ideig nem történt semmi a pályán. A Sepsi OSK kombinált a középpályán, de túlságosan nagy mellénnyel (hisz, mint mondtuk, az ellenfél előtt négy mérkőzésen egy pontot szerzett), és így eredménytelenül. Ezzel szemben a FC Argeş első veszélyesebb támadása góllá érett. A 36. percben Dumitru előzte meg Dumitrescut egy beadásnál, és öt méterről a léc alá bombázott. Szünetig pedig még növelhette is volna az előnyét az FC Argeş, hisz a házigazdák teljesen összezavarodtak a kapott góltól. Előbb Tofant Niczuly blokkolta a rövid saroknál, majd Turda egy szöglet után a kapufát találta el. Végül Mezza Colli alsó sarokba tartó lövését tolta szögletre Niczuly.

A második félidőben valamivel pörgősebben próbált támadni az OSK, de nem igazán tudta kibontani az ellenfél védelmét. Az 59. percben lélektani mozzanatként egy védőkön megpattanó Eder-lövés a felső lécről visszapattant, a labdát Csuncsukov a hálóba küldte, de a partjelző lest intett. Három perccel később pedig egy szöglet után Turda fejese Niczuly kapujában kötött ki, mintha meg akarták volna mutatni a vendégek, hogy milyen egyszerű a gólszerzés. Innen pedig csak kínlódássá vált a mérkőzés. Az OSK csatárai sorozatban hozták a rossz döntéseket, az ellenfél tizenhatosába tömörödött játékban folyamatosan az ellenfélnek kedvezően pattant a labda, és ha mégsem, akkor Csuncsukov és Bojić is közelről a kapu mellé fejelt.

Öt forduló után a Sepsi OSK csak négy pontot gyűjtött, és noha még nagyon sok van hátra a bajnokságból, a felsőház egyre inkább nagyon távoli célnak látszik.

Augusztus 23-án, hétfőn a Sepsi OSK a FCSB otthonába látogat. Remek alkalom, hogy igazolják a teóriánkat, és egy jobban jegyzett csapat ellen sokkal meggyőzőbben szerepeljenek.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 5. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Argeş Piteşti 0-2 (0-1)

Sepsiszentgyörgyi városi stadion. Vezették: Radu Petrescu (Bukarest) – Mircea Grigoriu (Bukarest), Mihai Marica (Beszterce). Tartalék: Marcel Bîrsan (Bukarest). Ellenőr: Andrei Ioniţă (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly – Ňinaj, Hugo Sousa (46. Dimitrov), Mitrea, Dumitrescu (46. Ispas), Eder, Fofana (46. Achahbar), Vaşvari, Golofca (70. Aganović), Csuncsukov, Askovszki (63. Bojić).

FC Argeş: Greab – Tofan (68. Viana), Turda, João Miguel, De Jonghe, Meza Colli, Şerban (76. Honciu), Dumitru (82. Işfan), Tănase (82. Lupeta), Dumitraşcu, Szaid (73. Piţian).

Gól: Dumitru (36.), Turda (62.).

Sárga lapok: Fofana (45.), illetve De Jonghe (2.), Tofan (45+3.), Meza Colli (56.), Honciu (90+4.)

A labdarúgó 1. liga 5. fordulójának eredményei: FC Voluntari–Academica Clinceni 1-0, Kolozsvári CFR–Konstancai Farul 1-0, U 1948 Craiova–Chindia Târgovişte 0-0, Aradi UTA–CSU Craiova 1-0, Sepsi OSK–FC Argeş Piteşti 0-2, Bukaresti Rapid–FCSB 1-0, Medgyesi Gaz Metan–FC Botoşani és Dinamo–Dacia Mioveni lapzárta után.