2019. február 18., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Bendek Imre kardiológusprofesszor kijelentette: többé nem operál Marosvásárhelyen. Később helyesbített: csak sürgősségi eseteket műt, az orvoslást pedig a politizálással váltja fel.

Fotó: Antalfi Imola


Tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Bendek Imre kardiológusprofesszor kijelentette: többé nem operál Marosvásárhelyen. Később helyesbített: csak sürgősségi eseteket műt, az orvoslást pedig a politizálással váltja fel.

A helyhatósági választásokon polgármesterjelöltként induló és csupán 1298 szavazatot szerző MPP-jelölt a Maros Megyei Sürgősségi Kórház épületében (!) megtartott sajtótájékoztatóján tett politikai nyilatkozatokat, fogalmazott meg üzeneteket pártképviselők számára. Benedek Imre többek közt nyilatkozott az RMDSZ által gyakorolt nyomásról és a kampány során a személye ellen folytatott lejárató hadjáratról, majd közölte: ha csak ennyi – közel 1300 – ember tisztelte meg bizalmával, akkor jobbnak látja, ha ezután Moldvában, Magyarországon vagy az arab országok egyikében köt szerződést műtéti beavatkozások végzésére. „A közösség érdekében, a kölcsönös tisztelet, az esélyegyenlőség megvalósulásáért küzdöttem, alternatívát kínáltam a magyarságnak, miközben az RMDSZ durván támadott a kampány során. Az RMDSZ a kormánypártok kezében van, és ha néha nagy szólamokat hangoztat, feladata tulajdonképpen kordában tartani az erdélyi magyarságot, hogy csend legyen az országban. Kijelentem: mától nem operálok csak Moldvában, Magyarországon vagy egy arab országban. Marosvásárhelyen csak a sürgősségi eseteket műtöm. Ha csak 1200 követőm van, nem teszem rá a kezem egyetlen betegre sem, nem operálok. Valószínű az az 1200 ember szavazott rám, akiket megműtöttem, pedig hetente 60-80 embert vizsgálok meg és 30-at műtök. Maradok egyszerű egyetemi előadótanár, maradok az Intervencionális Kardiológiai Klinika élén, és azt teszem, amit a professzorok: jelentéseket készítek, előadok, aláírok stb.” – közölte a sajtó képviselőivel. Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek, az RMDSZ volt elnökének üzente: az RMDSZ kemény támadásait el kellett szenvednie, de készül novemberre! „Ezután a medicina helyett politizálni fogok. Majd meglátom, kit választok. Civil platformot, Polgári Pártot nem, butaság volt. Ha a tanácsadóimra hallgatok, akik azt mondták, induljak függetlenként, bent lennék a városi tanácsban, de én nem akartam magyaroktól elvenni szavazatokat. A leggyengébb párt színeiben indultam, ezt a pártot akartam előre tolni, de vereséget szenvedett, mert idejött Kövér László. Még nem tudom, hogy melyik választókerületben jelöltetem magam a parlamenti választásokon, de indulok” – jelentette ki Benedek Imre.
Kapcsolódó cikkek: