2022. december 4., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

és korszerűsítik a csíkszeredai sürgősségi kórházat

Befejezik az évek óta épülő jégpályát Marosvásárhelyen, és korszerűsítik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat. A két beruházás kivitelezési szerződését szerdán írták alá Bukarestben, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes, illetve Cseke Attila fejlesztési miniszter jelenlétében.

Fotó: Karácsonyi Zsigmond

„Számomra két kedves és fontos beruházásról van szó. A csíki egészségügyi ellátás fejlesztését csíki képviselőként régóta szívügyemnek érzem, ahol csak lehet, támogatom, akárcsak azt, hogy Románia, Erdély különböző pontjain javítsunk a betegek ellátásán, biztosítsunk jobb lehetőségeket a fiatal orvosoknak, ápolóknak. Egy modern kórház mindehhez nagymértékben hozzájárul. És a korcsolyázás sem áll olyan távol tőlem. Marosvásárhelyen, bár sokáig bizonytalannak tűnt, hogy be tudják-e fejezni a másfél évtizeddel ezelőtt elkezdett, majd időközben abbahagyott munkálatokat, mára biztossá vált, hogy az RMDSZ-nek és a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztériumnak köszönhetően megépül ez a jégkorongra és korcsolyázásra is alkalmas jégpálya – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Új épületet kap a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, és a jelenleg használt épületet is korszerűsítjük. Marosvásárhelyen befejezzük a 15 éve elkezdett jégpályát, és fedett, korszerű, a jelenlegi követelményeknek megfelelő korcsolyapályát építünk. A két beruházásra közel 80 millió lejes finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter. 

A csíkszeredai kórház új, korszerűen felszerelt épületet kap, amelyben komputertomográf és röntgengép lesz, illetve a sürgős laborvizsgálatok elvégzésére kialakítják a szükséges infrastruktúrát. A jelenlegi épületet is felújítják, és külön részlegen fog működni a gyermekgyógyászat és a felnőttek sürgősségi ellátása. 

Marosvásárhelyen befejezik az elkezdett építkezési munkálatokat, javítják a felépített, de elévült padlót, falakat, és fedett jégpályává alakítják a sportlétesítményt. Az új, 60x30 méteres korcsolyapálya mellett öltözőket, edzőtermet, orvosi ellátásra és doppingtesztelésre alkalmas termeket alakítanak ki, illetve egy 2.000 férőhelyes lelátót. (RMDSZ-tájékoztató)

Kapcsolódó cikkek:

Marosvásárhelyt elárasztotta a szemét

2022-11-14 17:19:00 // Mezey Sarolta

Elkezdik a szerződésbontás procedúráját a Brantner köztisztasági vállalattal