2020. október 23., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A hét végén rajtol a 3. ligás labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye.

A V. csoportban, amelyben a Maros megyei csapatok is érdekeltek, a 16. forduló mérkőzéseit játsszák. Megyénk három csapata közül csak Radnót szerepel hazai pályán, szombaton 15 órától a Nagybányai Minaurt fogadja. Ugyanebben az órában játszik a másik két együttes is, ám idegenben. A Szászrégeni Avântul Tasnádon, a Marosvásárhelyi MSE pedig Lénárdfalván lép pályára.

Ami a megyeszékhelyi együttest illeti, nem is lehetett volna nehezebb idénykezdetet elképzelni, hiszen az éllovashoz látogat Fehér Csaba csapata. Az ősszel Lénárdfalva szoros mérkőzésen nyert a Sziget utcában 2-1-re az akkor abszolút újonc MSE ellen, most azonban nincs a legjobb állapotban a marosvásárhelyi csapat, amely a klub működését elnehezítő anyagi nehézségek miatt – amelyek egy adott ponton a bajnoki részvétel lehetőségét is kétségbe vonták – nem tudott zavartalanul felkészülni az idényre. Már csak ezért is Lénárdfalván igencsak nehéz találkozóra lehet számítani.

A csapattól többen távoztak az említett nehézségek miatt a téli szünetben, így Lőrincz József Besztercére, Székely Ervin Tatabányára, Laczkó Szilveszter és David Potor Szászrégenbe, Borbély Roland Kazincbarcikára igazolt, míg Papp Norbert visszatért a Csíkszeredai FK-hoz. Új játékosok is érkeztek azonban, mint Tudor Sbârcea középpályás Szászrégenből, aki pályafutása során az olasz Empoliban is megfordult, Tiberiu Petriş, aki a 2. ligás Bukaresti Geto-Dacicától tér haza, vagy Vlad Gherman, aki éppen Lénárdfalváról érkezik, korábban az FC Botoşani második csapatában szerepelt. Mellettük még három-négy fiatalt igazolhat a klub az utolsó száz méteren, és van néhány ifjúsági játékosuk is, akiknek előlépési lehetőséget szándékoznak biztosítani ezzel az alkalommal.

Sajnos, a megmaradt régi csapattagok közül többen sérültek, így Emilian Germant meniszkusszal műtötték, Moldován Tamásnak pedig még nem jött teljesen helyre a bokasérülése. Ha ez nem lett volna elég, kedden este, a 4. ligás Atletic elleni felkészülési mérkőzésen Cătălin Silaghi is komolynak tűnő térdsérülést szenvedett. A barátságos mérkőzés egyébként 3-3-ra végződött.

Még egy információ a csapat kapcsán, hogy a tavaszi idényben az MSE már nem a Sziget utcában, hanem Nyárádszeredán 

játssza hazai találkozóit, nyilvánvalóan anyagi megfontolásból: a pályabérlés sokkal kevesebbe kerül ott, mint a Sziget utcában, ahol (ti. a Trans-sil stadionban) az ősszel a hazai mérkőzéseket rendezték.


Hagi csapata kiejtette Nagyszebent a kupából

Elsőként a Konstancai Viitorul jutott be a labdarúgó-Románia-kupa elődöntőjébe: Gheorghe Hagi csapata kedd este 3-2-re legyőzte a Nagyszebeni Hermannstadt együttesét a Piteşti-en rendezett mérkőzésen.

Tegnap lapzárta után játszották: Dunărea Călăraşi – Gyurgyevói Astra, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Kolozsvári CFR.

A negyeddöntős párharcok sorozatát az FK Csíkszereda – CSU Craiova mérkőzés zárja, a találkozó ma 20 órakor kezdődik (TV: DigiSport 1, Telekom Sport 1, Look Plus).