2020. december 4., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maros Közösségi Alapítvány évek óta egy nagyszabású karitatív rendezvénnyel segíti a nemkormányzati szervezeteket. Az alapítvány előzetes bejelentkezés után kiválaszt három projektet – általában szociális, kulturális és ifjúsági területen –, amelyek támogatására a projektfelelősök ismertetését követően licitálnak az adományozók. Az adományozói kör a járvány előtt személyesen ismerte meg a tervet, a kivitelezőket, ezúttal online szeretnék csatlakoztatni hozzá mindazokat, akik segítenének. 

Az idén Legyél idén te a Mikulás! jelmondattal december 3-án 18 órától online tartják meg a rendezvényt. A feliratkozóknak elküldenek egy linket, amelyen élőben követhetik az eseményt, ezenkívül a www.fcmures.org oldalon is lehet adományozni. Az idén a következő projektekre lehet licitálni: 

A Divers Egyesület kezdeményezte azt a programot, amely hetente kétszer meleg ételt juttat rászorulóknak. A város segít elnevezésű program több mint ezer személynek biztosít levest, kenyeret, és hozzájárul egy lakókonténer megvásárlásához, hogy menedéket nyújtson egy nehéz helyzetben lévő családnak. 

A második program, amelyet felkarolhatnak az érdeklődők: a kórházban, otthoni elkülönítésben levő onkológiai beteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel küzdő gyermekeknek szervezett Yuppi-táborok. Ezek lehetővé tesznek majd olyan élményterápiás foglalkozásokat, amelyek megváltoztatják a gyermek életterét, reményt adnak a gyógyuláshoz, lelkileg, fizikailag erősítik a szervezetet. 

A harmadik a Bizalmat építünk a STEAM területén címmel meghirdetett terv: a WeDoLego – A Spike Primeset projekt keretében legó épületelemek felhasználásával rendkívül pontos motorokat és érzékelőket tartalmazó, a diákokat szórakoztató robotokat, dinamikus eszközöket, interaktív modelleket terveznek és gyártanak majd. 

Az eseményre a https://www.crowdcast.io/e/cerc_online_2020 elérhetőségen lehet jelentkezni.