2020. február 29., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Papírforma vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi CSM női kézilabdacsapata a Románia-kupa tizenhatoddöntőjében, a Dacia Mioveni ellen idegenben lejátszott találkozón. Az idén nem segítette a sorsolás a csapatot, hiszen nemcsak hogy idegenben kellett játszania, de az sem adatott meg neki, hogy élvonalbeli együttessel mérhesse össze erejét. Ugyanakkor A osztályos ellenfele a feljutás egyik legfőbb várományosa, így – utóbbi otthonában – borítékolható volt a kudarc.

A CSM számára azonban ezen a meccsen fontosabb tét volt a csapat összecsiszolódása a téli szünet után, hiszen szombaton sorsdöntő fontosságú meccset játszott a Ligetben a Nagyváradi CSU ellen (lásd másik beszámolónkat).

A mioveni-i találkozón tulajdonképpen az első tíz percben szerzett többgólos vezetést a házigazda, és a legalább kéttalálatnyi távolságot végig megőrizte. A végső különbségben a Dacia nagyobb tapasztalata tükröződik, de ez azt is mutatja, hogy a CSM nem maradt el jelentős mértékben az ellenfelétől.

Eredményjelző

A női kézilabda-Románia-kupa tizenhatoddöntőjének eredményei: Zsilvásárhelyi CSM – SCM Craiova 23-30, Dunărea Brăila – Zilahi HC 31-28, Románvásári CSM – Resicabányai CSU 30-25, Dacia Mioveni – Marosvásárhelyi CSM 33-27, Galaci CSM – Bukaresti Rapid 20-22, Activ Prahova Ploieşti – AHCM Slobozia 19-24, Nagybányai Marta – Bukaresti CSM 18-32, Konstancai Neptun – Kolozsvári U 29-32, Bukaresti Spartac – Bodzavásári Gloria 15-48, Danubius Călăraşi – CSM Slatina 17-34, Bukaresti Dinamo – CSU Târgovişte 28-22, Nagydisznódi Măgura – SCM Rm. Vâlcea 17-28, Köröskisjenői Crişul – Nagybányai Minaur 27-38. A Bukaresti Ştiinţa – Brassói Corona mérkőzést elhalasztották a fellebbviteli bizottság végleges döntéséig a brassói doppingbotrány kapcsán. A Bákói Ştiinţa – Székelyudvarhelyi NKK találkozót nem játszották le, a székelyudvarhelyi csapat előre jelezte, hogy nem jelenik meg. A Temesvári Universitatea – Besztercei Gloria összecsapást január 22-én rendezik meg. 

Jegyzőkönyv

Női kézilabda-Románia-kupa, tizenhatoddöntő: Dacia Mioveni – Marosvásárhelyi CSM 33-27 (16-12)
Piteşti, Trivale Sportcsarnok. Vezette: Marius Ghiorghişor (Bukarest), Marian State (Buzău). Ellenőr: Ştefan Ciurea (Craiova).
Dacia: Dumitrache (Şerban) – Toader 2 gól, Onicaş 4, Constantinescu 7, Pîrvulescu 2, Necula 2, Taran 4. Cîrjan 8, Deaconu 4, Munteanu.
CSM: Ugran (Stan) – Ola, Fl. Munteanu 3, Lăcătuş, Bărăbaş 7, Darie 2, Târşoagă 7, Bucin 2, Sîngeorzan, Coşarcă, Guţă, Bercea, Postelnicu, Ghemeş 6.