2019. május 23., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a marosvásárhelyi K’ARTE egyesület újra megszervezi a népszerű filmes rendezvénysorozatot. A 2019. március 27. és 31. között sorra kerülő események öt helyszínen zajlanak majd. 

A program március 27-én, szerdán 18 órakor Fekete Zsolt (Lét)állapotok című kiállításának megnyitójával kezdődik a K’ARTE egyesület kiállítóterében, 20 órától kisjátékfilmek vetítésével folytatódik a G. Caféban.

28-án, csütörtökön este 7-től lesz az első vetítés a Művész moziban: Simonyi Balázs rendező is jelen lesz Ultra című dokumentumfilmjének marosvásárhelyi bemutatóján.

Péntektől vasárnapig 16 órakor kezdődnek a vetítések, műsoron lesz az Örök tél, a Salamon király kalandjai, A püspök reggelije. Márton Áron első ötven éve – a dokumentumfilmet rendezője, Zágoni Balázs jelenlétében vetítik –, a Hajnali láz, a Havanna, csak oda, A sárga csikó nyomában, az Egy szerelem gasztronómiája és a Napszállta. A vetítéseket az Infinitezimal folyóirat lapszámbemutatója és kamarazeneest egészíti ki.

A dokumentumfilmek és a kisjátékfilmek ingyenesen megtekinthetők, a nagyjátékfilmekre 5 lej a belépő.