kedd, május 22, 2018

Vásárhelyi tehetségek világszínvonalon

A marosvásárhelyi fiatal divattervező, Máthé Annamária idén ősszel nemzetközi blogversenyt nyert. A divatrajongók számára ismerősen csengő Burda Style magazin szeptemberben divatblog-versenyt hirdetett, ahol 10.000 jelentkezőből választották ki az 50 legjobb blogot. Az 50 legjobb blog között a fiatal tehetség Style Mile nevű blogja is szerepel.
Az ifjú divattervező elismerésül lehetőséget kapott egy online szabászati kurzus elvégzésére és férfiszabásmintákkal gazdagodott, így a jövőben férfiruhadarabokkal bővül a kínálata.
Máthé Annamária elégedetten nyilatkozott a versenyről: „Nem is volt kérdés, hogy jelentkezzek-e a versenyre, hiszen a Burda Style-nak köszönhetően útmutatást kaptam az ötleteim megvalósításához. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, hiszen nélkülük nem tudtam volna ilyen sikereket elérni. Megtisztelve érzem magam, hogy az elsők között lehetek, ez önbizalmat ad számomra a közeljövőben.”
A Style Mile-t 2012-ben hozta létre Máthé Annamária, amelyben számos fiatal tehetség helyet kap. Máthé Annamária a ruhák megtervezése és elkészítése mellett a szervezésből is kiveszi a szerepét. Bandi Andrásnak és Fülöp Barnának köszönhetőek a minőségi fotók. Márkos Ildikó fodrász és hairstylist a modellek haját készíti, emellett pedig a Style Mile imázsáért is felel, Buzsa Eleonóra pedig a modellek sminkjét készíti a divatbemutatókra és fotózásokra. Az egyesület fő célja, hogy a divatot magasabb színvonalra emelje Marosvásárhelyen.
A blog az elkészített munkák értékesítésére jött létre, hogy világszinten népszerűsítse a marosvásárhelyi divattervező sikereit. A blog a hétköznapok problémáit helyezi középpontba. Idén a nőiesség, a ’60-as évek stílusa került előtérbe.
A sikerek arra a napra vezethetők vissza, amikor Máthé Annamária 13 éves korában édesanyjától megkapta az első Burda Style nemzetközi divatmagazint, amely nagy hatással volt rá, és egyben kihatott a jövőjére is. A hobbiból siker született, hiszen 16 évesen a saját divatbemutatóján az általa tervezett ruhában vonulhatott végig a kifutón, és azóta arra törekszik, hogy nemzetközileg elismert divattervezővé váljon.
A verseny új lehetőségeket nyújt számára, és kreatív projektjeit szeretné megvalósítani, annak reményében, hogy egyre magasabb színvonalra emelje mindazt, amit eddig elért.
Székely Noémi, Márkos Ildikó