szerda, május 23, 2018

Generálisok és „antirománok”

Aktuálisabb nem is lehetne a hír, amely szerint néhány nappal ezelőtt bejegyeztek egy új pártot Román Nemzet Pártja néven. A párt elnöke egy volt szociáldemokrata képviselő, akit tavalyelőtt zártak ki pártjából, a két alelnök pedig két generális, és tábornok a párt titkára is. 

A szervezet meghirdetett politikai célja „harc az antirománok” ellen és azok ellen, akik a Brüsszel által ránk erőltetett politikát támogatják, illetve Soros György ellen, aki szerintük több román minisztériumot is az ellenőrzése alatt tart. 

Akik be akarnak iratkozni a pártba, Bibliára tett kézzel kell hűséget esküdjenek a hazának.

A fő cél természetesen az „antirománok” elleni harc, illetve a szerintük egyre aktívabbá váló „románellenes megnyilvánulások” elleni fellépés. Ebben az ügyben zéró toleranciát hirdettek meg.

És itt van a kutya elásva: mert igaz, hogy nagyon haragszanak Sorosra, aki bizonyára ettől nem alszik Amerikában, azonban a programjukból sok minden más is kiderül. Az például, hogy ki akarják venni az alkotmányból a „kisebbség” kifejezést. Mert minek van szükség rá, hiszen a törvény előtt mindenki egyenlő, a törvények egyformán védenek mindenkit, ergo, semmi szükség arra, hogy „egyeseknek több joguk legyen”. 

Sőt, visszahívhatósági mechanizmus bevezetését követelik a parlamenti képviselők és polgármesterek esetében – tudják ők, miért –, 

és egy törvényt a nemzetegyesítésre. Szerintük az összes állami intézménynek „lejárt a szavatossága”, ósdi dogmák szerint működnek, és tele vannak „haszontalan idiótákkal”, akik gyakorlatba ültetik a „multikulturális progresszisták neobolsevik programját”. A több millió kivándorló sem a jobb megélhetés reményében ment külföldre, hanem a neobolsevikok nemzetiegység-bontó akciói miatt. És persze, nem tűrik az „árulókat” sem, akik itthon vagy külföldön lejáratják Romániát…

Az elnök által a „nemzet lelkiismeretének” nevezett formációba máris több mint 3.000 katonatiszt iratkozott be, de az elnök mégsem fogadja el, hogy a tábornokok pártja, jobban tetszik neki a fentebb említett elnevezés. Jelük a Szent András-kereszt, amelyet a párt iniciáléi és a (katonatisztek váll-lapján gyakran látható) tölgyfalevelek fognak körül. 

Csak a tisztánlátás kedvéért, az egyik alelnök nem ismeretlen a magyar közösség számára: ő az, aki szobrot akart állítani Ion Antonescunak. Egy ideig vezérkari főnök volt, akkor azok ellen harcolt, akik le akarták választani Romániáról Dobrudzsát és Olténiát, de volt PUNR-elnök is, amikor meg azok ellen kellett harcolnia, akik Erdélyt akarták vinni. Miután a PUNR beleolvadt a Konzervatív Pártba, radikális nyilatkozatai miatt kizárták a szervezetből. 

Nos, nem kell csillagjósnak lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, kik ellen fognak „harcolni” a centenárium évében.