2022. június 30., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sorozatban ötödször, összességében nyolcadszor nyerte meg a román labdarúgó-bajnokságot a CFR 1907, miután az utolsó előtti fordulóban vasárnap este behozhatatlan előnyre tett szert.

A kolozsvári csapat hazai közönség előtt a tabella harmadik helyén álló CSU Craiovát győzte le 2-1-re, és ezzel négy ponttal ellépett a másodiktól, a Bukaresti FCSB-től.

A CFR már a 2. percben vezetést szerzett, aztán a második félidőben növelte az előnyét, ám a Craiova is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A bajnokság rájátszásában a Bukaresti FCSB két pontra megközelítette a CFR 1907-et, és két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, hogy az utolsó játéknapon rendezendő FCSB – CFR mérkőzés afféle bajnoki döntővé alakul. Ehhez azonban az kellett volna, hogy mindkét gárda nyerjen az utolsó előtti fordulóban. Azonban ez csak a kolozsváriaknak sikerült, a fővárosiak szombat este csak 2-2-es döntetlent tudtak elérni a negyedik helyen álló Voluntari „otthonában“ (valójában a bukaresti Nemzeti Arénában játszottak, amely inkább számít hazai pályának a FCSB számára, amely többnyire ott játssza saját rendezésű mérkőzéseit).

A vasárnap esti kolozsvári mérkőzés után a tomboló közönség berohant a gyepre, és negyedórába telt, míg sikerült kiüríteni és a díjátadásra előkészíteni a pályát.

Fotó: a kolozsvári klub közösségi oldala


Jegyzőkönyv 

1. liga, felsőházi rájátszás, 9. forduló: Kolozsvári CFR 1907 – CSU Craiova 2-1 (1-0)

Kolozsvár, dr. Constantin Rădulescu stadion. Vezette: Radu Petrescu – Mircea Mihail Grigoriu, Radu Adrian Ghinguleac – Bogdan Dumitrache.

Gólszerzők: Boateng (2.), Debeljuh (56.), illetve Mateiu (61.).

Sárga lap: Birligea (11.), Dan Petrescu vezetőedző (44.), Omrani (81.), Letica (90+1.), Burcă (90+4.), illetve Ivan (33.), Creţu (48.), Screciu (59.), Markovic (78.), Vînă (83.).

CFR 1907: Letica – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Bordeianu – Păun (62. Omrani), Debeljuh (73. Yuri), Birligea (62. Petrila).

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Găman (75. Roguljic), Vătăjelu – Screciu, Mateiu (66. Nistor) – Baiaram (66. Markovic), Creţu (83. Vînă), Ivan – Koljic.


Eredményjelző

* 1. liga, felsőházi rájátszás, 9. forduló: Kolozsvári CFR 1907 – CSU Craiova 2-1;

* 2. liga, felsőházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló: Unirea 04 Slobozia – Petrolul 52 Ploieşti 0-0, Concordia Chiajna – Kolozsvári FCU 1-0, Nagyszebeni Hermannstadt – Bukaresti CSA Steaua 0-0.


A Petrolul és a Hermannstadt feljutott az 1. ligába

Az is eldőlt a hét végén, hogy a Petrolul Ploieşti társaságában a Nagyszebeni Hermannstadt jut fel a 2. ligából az élvonalbeli bajnokságba. Utóbbi 0-0-ra játszott vasárnap a Bukaresti Steauával, és így négy ponttal megelőzte a Kolozsvári FCU-t, amely 1-0-ra kikapott Chiajnán a Concordiától. A kolozsváriak így osztályozóra mennek az élvonalbeli tagságért, ahol ellenfelük a Bukaresti Dinamo 1948 lesz. A Chiajna pedig a Târgoviştével meccsel majd a feljutásért.

A Steaua hiába lett negyedik a másodosztályban, mivel a hadsereg által ügyvezetett klub, a szabályzat értelmében nem lehet tagja az 1. ligának, így helyette az ötödik helyen végzett Concordia vehet részt az osztályozón.