2022. május 18., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Súlycsoportjában aranyérmet nyert, az open kategóriában pedig bronzérmes lett a marosludasi Ciprian Tapaszto a Londonban rendezett X-Men Armwrestling nemzetközi karbirkózó versenyen.

Súlycsoportjában aranyérmet nyert, az open kategóriában pedig bronzérmes lett a marosludasi Ciprian Tapaszto a Londonban rendezett X-Men Armwrestling nemzetközi karbirkózó versenyen, amelyen a világ legjobb hivatásos sportolói – Rustam Babajev (ukrán), Cvetan Gasevszki (bolgár), Asmonas Mantas (Lituania), Aymeric Pradines (francia) – vettek részt.
A brit fővárosban tartott sporttalálkozón az említett nemzeteken kívül képviseltette magát Oroszország, Ausztria, Nagy-Britannia, Románia, Olaszország, Norvégia, Belgium, Lengyelország és Horvátország is. Románia színeiben az említett Tapasztón kívül Viorel Dobrin, Olimpiu Făt, Ştefan Tamaş, Andrei Chipreanov és Marius Jurovschi versenyzett, valamenniyen a London Armwrestling leigazolt sportolói. 
A tornán a -70 kg , -78kg, -86kg, -95kg és + 95kg-os kategóriákban küzdöttek egymással a versenyzők. A +95 kg-osok döntőjében Tapaszto a francia Aymeric Pradines-t győzte le.