2020. július 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Legalább április 8-áig

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt március 26-ától törölték a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtérről induló összes járatot. A WizzAir légitársaság a 3-as számú beügyminisztériumi katonai rendelet értelmében március 25-én 23 órától április 8-áig (ezt a napot is beleértve) törölte összes járatát a Románia és Németország, illetve a Románia és Franciaország közötti útvonalakon.

A Transilvania repülőtérről elsőként március 24-étől törölték a WizzAir légitársaság által üzemeltett Marosvásárhely–Memmingen és Marosvásárhely–London járatokat, majd március 26-tól a Marosvásárhely–Dortmund és a Marosvásárhely–Budapest közöttit. A WizzAir légitársaság közölte, hogy a budapesti járatokat május 1-jéig felfüggesztik – tájékoztatott Peti András, a Transilvania repülőtér igazgatója. A március 25-i dortmundi járattal érkező 26 utast karanténba helyezték, közülük 14-en Maros megyeiek. A WizzAir közleményében leszögezi, hogy az európai légtérben bevezetett korlátozások miatt április 30-ig törölték a London Lutonból Konstancára, Szatmárnémetibe és Suceavára tartó járatokat is. 

A törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat automatikusan e-mailben értesítik, amennyiben a wizzair.com oldalon közvetlenül vagy a mobilalkalmazáson foglaltak. Az utasok az utazás árát meghaladó 120 százalékos jóváírást kapnak a WizzAir-számlájukra, amennyiben az összeget a következő két évben WizzAir-repülőjegy-vásárlásra vagy más WizzAir-szolgáltatásra kívánják felhasználni. 

Az utasok kérhetik a repülőjegy összegének visszautalását is banszámlára vagy bankkártyára – ami elhúzódhat. A procedúra lépéseiről tájékoztatják az utasokat. Ebben az esetben a repülőjegy árának 100 százalékát visszaszolgáltatják. 

Azok az utasok, akik valamely utazási iroda – beleértve az online szolgáltatókat is – közbenjárásával foglaltak repülőjegyet, fel kell vegyék a kapcsolatot az illető irodával. 

A WizzAir légitársaság sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzetért, és továbbra is elsődlegesnek tartja az utasok és a személyzet biztonságát. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)