2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Egy év kényszerszünet után a 2021–2022-es idényben ismét teljes formátumban rendezik meg a megyei szintű labdarúgó-bajnokságokat. A megyei egyesület négyszintű pontvadászatot szervez, a legjobbak a 4. elitligába iratkozhattak be, míg azok, akiknek esetleg erre a szintre alkalmas csapatuk lenne, de nem tudnak megfelelni az ifjúsági csapatokra és szervezési követelményekre vonatkozó követelményeknek, a klasszikus 4. ligába jelenkezhettek. Az 5. és 6. ligában földrajzi csoportokra osztva tömegsport jellegű bajnokságokat rendeznek.

A legnagyobb érdeklődésre természetesen a 4. elitliga számíthat, és úgy tűnik, nagyon sokan ki voltak éhezve már egy jó bajnokságra, mert nem kevesebb, mint 19 csapat iratkozott be. Klasszikus lebonyolítási rendben ez nem kevesebb, mint 38 fordulót jelent, de nincs kizárva, hogy két csoportot alakítanak ki, felső- és alsóházi rájátszással. Minderről, valamint a bajnoki programról kedden, a megyei egyesület székhelyén tartandó gyűlésen döntenek, amelyre minden beiratkozott csapat képviselőjét várják. Szintén kedden lesz az alacsonyabb szintekre kiírt bajnokságok résztvevőinek a képviselőivel a technikai értekezlet.

A 4. elitliga első fordulóját augusztus 28-ára tervezik, a többi bajnokság programjáról az értekezleteken döntenek.

A 4. liga elitcsoportjának mezőnye

A következő csapatok iratkoztak be az első osztályú megyei bajnokságba: Nyárádtői Unirea 2018 II, Szovátai Medve-tó, Marosludasi Mureșul, Marosoroszfalui Mureșul, Marosvásárhelyi ASA, Marosvásárhelyi Academica Transilvania, Búzásbesenyői Înfrățirea, Erdőszentgyörgyi Kis-Küküllő, Kerelői Mureșul, Mezőszengyeli Inter, Marosvásárhelyi Atletic, Ákosfalvi Napsugár, ACS Marosvásárhely, Mezőrücsi Câmpia, Marosszentgyörgyi Kinder, Nyárádszeredai Nyárád, CS Radnót, Dicsőszentmártoni Viitorul, Segesvári CSM.