2021. szeptember 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szoboszlai Dominik is szerepel a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságról lemaradó játékosok álomcsapatában, amelyet a tekintélyes francia sportnapilap, a L’Equipe állított össze.

A névsorban olyan futballisták szerepelnek, akik sérülés vagy betegség miatt lemaradnak a részben budapesti rendezésű tornáról, és olyanok is, akiknek a válogatottjuk nem jutott ki a tavaly nyárról elhalasztott Európa-bajnokságra.

Az álomcsapat kapusa a szlovén Jan Oblak, jobbhátvédje az angol Trent Alexander-Arnold, a balhátvéd a francia Theo Hernandez, a középhátvéd a spanyol Sergio Ramos és a holland Virgil van Dijk.

A jobbszélső a L’Equipe által a magyarok legjobb játékosának nevezett Szoboszlai Dominik, aki makacs szeméremcsont-gyulladása miatt december óta nem szerepelt mérkőzésen.

A balszélső a német Marco Reus, a középpálya közepén a francia Eduardo Camavinga és a szerb Sergej Milinkovic-Savic található.

A támadósorban a svéd Zlatan Ibrahimovic és a norvég Erling Haaland kapott helyet.


Fotó: A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjaLukaku góljával nyertek a belgák

Az Európa-bajnokságra készülő belga válogatott Romelu Lukaku góljával 1-0-ra nyert a horvátok ellen, a legutóbbi világbajnokság dobogósainak vasárnapi összecsapásán.
Eredmények: Belgium – Horvátország 1-0 (1-0), Ausztria – Szlovákia 0-0, Anglia – Románia 1-0 (0-0), Dánia – Bosznia-Hercegovina 2-0 (1-0), Hollandia – Grúzia 3-0 (1-0), Luxemburg – Skócia 0-1 (0-1).