2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ősz elejére halasztották az eredetileg júniusra tervezett tereptriatlon- és -duatlon-Európa-bajnokságot, amelyet Marosvásárhelyen és a Bözödi-tónál eredetileg június 19-23-a között szerettek volna megrendezni. A Nemzetközi Triatlonunió döntése értelmében azonban július végéig minden tevékenységet berekesztettek. Az új időpont szeptember – közölte az érdeklődőkkel az esemény Facebook-oldala.

„Optimista hangvételű bejelentéssel jelentkezünk ismét. Új időpont van a versenyre! Az Európai Triatlonunió és a Román Triatlon-szövetség közös döntése értelmében mégis megszervezhetjük a Transylvania tereptriatlon- és -duatlon-Európa-bajnokságot, szeptember 12-15-e között. DE, mert sajnos mindig van egy de: mindez attól függ, hogy miként alakul a világméretű és az európai helyzet, hogy mikor és hogyan lehet újraindítani a tevékenységet a világjárvány után, illetve függünk attól is, hogy továbbra is megkapjuk-e a városi tanács támogatását. Vannak tehát dolgok, amelyek nem tőlünk függnek, de mi optimisták maradunk, és nagyon szeretnénk, hogy fogadjuk önöket, és hogy három csodálatos napot töltsenek el Erdély szívében. Arra buzdítunk mindenkit, hogy folytassák az edzéseket, és tervezzék az utazást. A végső döntésről tájékoztatjuk az érdekelteket” – áll a bejegyzésben.

Az esemény honlapjáról eltűntek a helyszínekről és időpontokról szóló információk. Ami biztosra vehető, hogy a kísérő versenyek közül a Szent György-úszómaratont a Bözödi-tónál, a Drakula éjszakai futást a Somostetőn, az éjszakai úszóversenyt a Víkendtelepen rendezik.

Marosvásárhely és környéke az utóbbi években vált a triatlonsport egyik európai központjává, a tavaly év végén tragikus hirtelenséggel elhunyt Klósz Péter szervező tevékenységének köszönhetően, aki haláláig a Román Triatlonszövetség elnöke volt, és az Európai Triatlonunióban is szerepet vállalt. A legnagyobb versenyt – a hatnapos multisport-Európa-bajnokságot – tavaly nyáron szervezték a városban és a megyében. Az idei tereptriatlon- és -duatlon-Európa-bajnokság is még az ő javaslatára került be a versenynaptárba, az idei verseny szervezésénak stafétáját az egykori sportvezető fivére, Klósz Viktor vette át, aki szeretné továbbvinni Klósz Péter munkáját.

Fotó: Twitter
Kapcsolódó cikkek: