2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gálamérkőzést játszott az egykori labdarúgókból álló marosvásárhelyi Apollo Old Boys öregfiú-együttese a XVI. Roseal-kupáért kiírt torna ebédszünetében január 25-én Székelyudvarhelyen, a városi sportcsarnokban, a Roseal Rt. igazgatójának, Borbáth Istvánnak köszönhetően. 

A mérkőzés elején egyperces néma csenddel emlékeztek az Apollo Old Boys, a Sănătatea és az Elektromaros egykori kapusára, Nae Emilre (Bebe), aki tavaly június 25-én hirtelen elhunyt, és éppen a mérkőzés napján lett volna 68 éves. 

A találkozón a marosvásárhelyi együttes, a tavalyi, idegenbeli 2-2-es döntetlen után, ezúttal 3-2-re legyőzte a helyi öregfiúk csapatát, amelyben ezúttal nem játszott Petre Chiratcu, az AS Armata egykori zsukása, viszont a vásárhelyieknél pályára lépett többek közt Biró II. Levente (Laska) és Fodor János, az ASA volt játékosai, valamint Csizmás Jenő (a mérkőzés legjobbja), Petroleon Sándor (mindkettő ex-Metalotehnica), Ruszi József (Dicsőszentmártoni Chimica) és Kelemen Sándor (Gloria, Imatex), aki 2006 és 2010 között három bajnoki címet és három Románia-kupát nyert edzőként a City’us csapatával. 

Fotó: Czimbalmos Ferenc Attila


A gólokat Fodor József és Ciprian Mogoşanu, illetve Soós Levente (2) és Fodor Levente szerezték.

Az Apollo Old Boys vezetője, Márton Géza a következő egykori labdarúgókat küldte rendre pályára: Biró II. Levente és Czimbalmos Ferenc – kapusok; Csizmás Jenő, dr. Butiurca Sándor, Gábor Ákos, Fodor János, Fodor Levente, Soós Levente (Soó), Ördögh Attila (csapatkapitány), Petroleon Sándor, Ruszi József, Szilágyi Dezső, Marinică Ormenişan és Kelemen Sándor – mezőnyjátékosok. 

A székelyudvarhelyi öregfiúk: Benedek Csaba és Tófalvi Sámuel – kapusok; Dusinszky Sándor (csapatkapitány), Bözödi Árpád, Borbáth István, Dénes Jenő, Mihály Imre, Osváth Andor, Borsos Kálmán, Fodor József, Jenei Csaba, Nagy András és Ciprian Mogoşanu – mezőnyjátékosok. 

A székelyudvarhelyi öregfiúk csapatát a 80 éves Bokor György vezeti, aki az udvarhelyi Textil együttesének másodedzője volt a néhai Bóné Tibor edzősége idején. Bokor 1952-ben lett leigazolt labdarúgó, a szászrégeni Avântul színeiben is játszott, 76 éves korában hagyta abba a labdarúgást, miután addig rendszeresen vállalt epizódszerepeket öregfiú-mérkőzéseken és a megyei bajnokságban.

A Roseal-kupáért kiírt tornán tizenhat együttes harcolt az első helyért, az alakulatokat négy csoportba sorolták, ahonnan az első két helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A döntőben a helyi Golimpiákosz 2-0-ra legyőzte Nagygalambfalvát, míg a 3-4. helyért Agyagfalva és az udvarhelyi Sporting mérkőzött meg, utóbbi büntetőkkel 6-5-re bizonyult jobbnak.