2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Bocskai Napok programjainak zárásaként vasárnap tartották a hagyományos szalagavatót a nyárádszeredai Bocskai István elméleti középiskola két végző osztálya számára. A művelődési ház színpadára a természettudomány-intenzív angol és filológia-intenzív német szakos osztály 48 diákja lépett fel, tanáraik, szüleik, családtagjaik, barátaik örömére és büszkeségére. 

Miután a tizenegyedikesek árnyjátékkal és dallal köszöntötték a végzős osztályokat, az iskola igazgatója az osztályfőnökök mellére tűzte a szalagot, azok pedig diákjaik ruhájára. Természetesen a rendezvény fénypontját idén is a tizenkettedikes diákok tánca jelentette.

A szalagok feltűzése a diákok, fiatalok felnőtté válásának jelképe, olyan különleges pillanat, amelyet mindannyian várnak. A végzősöket az elmúlt években a közös múlt és a jövő ígérete kötötte össze, az együtt szerzett élmények és a megtett út. Vándorlás volt a felnőtté válás felé. Ezzel egy fontos életszakasz zárul le a nagykorúvá váló diákok életében, s egyúttal egy új kezdete, amely számos kihívást és élményt tartogat számukra – figyelmeztették a maturandusokat tizenegyedikes társaik.

A nagykorúsodó diákokat a középiskola igazgatója is köszöntötte. Ez a nap a csillogásról, az ünnepről, a táncról, a szalagról és a pezsgőről szól, de azért Fülöp László arra is felhívta a figyelmet: a felnőtté válás nem a kortól függ, hanem egy folyamat. A végzősöknek azt kívánta: legyenek céljaik és vágyaik, tudjanak önállóan dönteni, felelősségtudattal, tisztességesen cselekedjenek, legyenek kitartóak és magabiztosak.

Az ünnepélyes pillanatban 48 diák mellére tűztek szalagot 

Fotó: Gligor Róbert László