2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Erdőszentgyörgyön jól haladnak a munkával

Több beruházás van folyamatban egyidejűleg Erdőszentgyörgyön, szinte mindenhol zökkenőmentesen haladnak a munkával. 

Szeptember első napjaiban elkezdődött a rég óhajtott sportcsarnok építése a Stadion utcában. Az alapozásnál tartanak, hamarosan meghaladják a talajszintet, és elkezdődhet az épület szerkezetének felállítása – tudtuk meg Csibi Attila Zoltán polgármestertől, aki derűlátó a munkamenettel kapcsolatosan, azt reméli, hogy néhány hónap múlva, de legalább a jövő év közepéig sporteseményekről számolhatunk be innen.

A sportcsarnok mellett fog megépülni a tanuszoda is, ezt egy hónapon belül elkezdenék, pillanatnyilag a talajfúrások eredményeit elemzik, mert egy új helyzet miatt lehet, hogy változtatni kell a tervezett alapozáson. Előreláthatólag két hét múlva elkezdhetik a kivitelezést. A polgármester bízik abban, hogy itt sem lesz gond, és egy éven belül készen áll majd a létesítmény.

A főtéri park is megújul

Fotók: Gligor Róbert László


Új óvoda építése érdekében, az egykori utászház helyén egy nyolc tantermes intézmény épül a kisgyerekeknek. Egy évvel ezelőtt beindult az oktatás a magyar állam támogatásával épült óvodában és bölcsődében, de örvendetesen annyi a gyerek, hogy ez az épület sem elég, ezért szükség volt egy további új ingatlanra is.

Az oktatási infrastruktúra terén az elmúlt időben egy másik nagy beruházás is zajlott, a Dózsa György utcai iskolaépület bővítése, amelynek során megkétszereződött az épület alapfelülete és a tantermek száma. Itt már a belső készre dolgozás folyik, és elképzelhető, hogy már az idén befejezik, de az elöljáró szerint reálisabb elvárás, hogy a következő év első felében veszik birtokba az új épületet. Az ingatlant be kell bútorozniuk, így minden bizonnyal a következő tanévet már néhány osztály itt fogja kezdeni, a pedagógusok döntik el, hogy melyek lesznek ezek a diákcsoportok.

Nemrég befejeződött egy nagyobb horderejű, a település lakói számára igen fontos beruházás, 22 mellékutca korszerűsítése, és lassan el kellene kezdeni a városi kórház bővítését és korszerűsítését is. Ebben az esetben is megvan a kivitelező, és alá van írva a szerződés.

A kastély körüli zöldövezet és közösségi terek építése folytatódik, már körvonalazódik a zöldövezet és a sétányok is a főtéri parkban, valamint az egykori iskolaudvaron és a kastély mögötti téren, a volt vízház és focipálya helyén.

Alapozzák a sportcsarnokot