2021. augusztus 5., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

* Az FCSB elleni 2-0-s sikerrel ünnepelte meg az újabb bajnoki címhódítást a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata. A zsinórban negyedik aranyérmét behúzó együttesnek kedd este adták át az 1. liga győztesének járó serleget és érmeket.

* Gazdag Dánielt, a Budapest Honvédtól két hete a Philadelphia Unionba szerződött válogatott középpályást választották meg a magyar labdarúgó NB I. legjobb mezőnyjátékosának a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán. A legjobb kapus Dibusz Dénes (Ferencváros) lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak Szalai Attilát választották, aki a szezon első felében a ciprusi Apollon Limassolnál, majd január közepétől a török Fenerbahcénál szerepelt. Schön Szabolcs (MTK Budapest) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paksi FC) a legjobb edző, míg Priskin Tamás (ETO FC Győr) a legjobb NB II.-ben futballozó labdarúgó lett. A nőknél Erős Evelint (Kelen SC) választották a legjobb kapusnak, Fenyvesi Evelint (Ferencvárosi TC) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak.

* Kondás Elemér irányítja a továbbiakban a magyar labdarúgó NB I.-ből kiesett Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szakmai munkáját. 

* A muraszombati NS Mura csapata nyerte a szlovén labdarúgó-bajnokságot, miután a 36., utolsó fordulóban 3-1-re győzött az NK Maribor otthonában. A szombati vendégsikernek köszönhetően mindkét együttes 63 ponttal zárt, de az egymás elleni eredmények a Murának kedveztek. A mindössze kilenc évvel ezelőtt alapított klub 2018-ban jutott fel az élvonalba, ahol a legutóbbi két szezonban egyaránt negyedik lett, és tavaly megnyerte a Szlovén Kupát.