2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

* Hozzájárult az Európai Labdarúgó-szövetség ahhoz, hogy a román sportági föderáció ne május 25-én, hanem csak június 1-jén ismertesse az 1. és 2. liga bajnoki menetrendjét. Bukarestből azért kérték a határidő meghosszabbítását, mert a kormány kéthetente tekinti át a járványhelyzet alakulását, és annak függvényében dönt a további intézkedésekről. A Román Labdarúgó-szövetség és a Hivatásos Labdarúgóliga június közepén szeretné újraindítani az 1. ligát, de ehhez szükségük van az Orban-kabinet engedélyére.

* Kéthavi szünet után hétfőn összeült a Petrolul Ploiești 2. ligás labdarúgócsapata.

* Megsérült Zlatan Ibrahimovic az AC Milan edzésén. A Sky Sport Italia szerint előfordulhat, hogy a svéd labdarúgó hosszú ideig nem állhat majd csapata rendelkezésére.

* Megszegte a fizikai távolságtartás szabályát az FC Sevilla négy labdarúgója. A spanyol La Ligában szereplő klub futballistái, Lucas Ocampos, Luuk de Jong, Franco Vázquez és Ever Banega részt vett egy több mint tíz személy részvételével tartott baráti összejövetelen. A bulin készült egyik fotót Banega felesége feltöltötte az Instagramra. Később törölte, de már hiába: sokan megosztották, és híre ment. A játékosok bocsánatot kértek csapattársaiktól, klubjuktól és annak szakvezetésétől. A Marca című lap szerint az FC Sevilla nem tart attól, hogy a négy labdarúgót eltilthatja a La Liga a történtek következtében.

* Szász András visszatér a Dinamóhoz. A székelyudvarhelyi beállós a 2018–2019-es idényben bajnok lett a fővárosiakkal, a koronavírus-járvány miatt nemrégiben berekesztett szezonban Magyarországon a Grundfos Tatabánya férfikézilabda-csapatát erősítette.

Szász András újra a Dinamo kézilabdázója lesz

Fotó: News.ro
Kapcsolódó cikkek: