2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szemben ülünk, beszélgetünk – Nagy Miklós Kund könyvbemutatója

A szerző új könyvét október 11-én, hétfőn 18 órakor mutatják be a marosvásárhelyi Bernády Házban. A Szemben ülünk, beszélgetünk című interjúkötet Nagy Miklós Kund utóbbi években rögzített beszélgetéseiből közöl huszonkettőt. Hazai és határon túli alkotók vallanak önmagukról, munkájukról a Lector Kiadó és a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány közös kiadványában. Írók, költők, képzőművészek, művészettörténészek, színházi rendezők, színművészek életműve rajzolódik ki a Gálfalvi Ágnes szerkesztette kötetben. A bemutatón Kovács Levente rendező, egyetemi tanár méltatja a könyvet, és folytat párbeszédet a szerzővel.

Csütörtök a múzeumban

Októberben is folytatódik a Maros Megyei Múzeum Csütörtök a múzeumban nevű programsorozata. 7-én (ma) 17 órától a múzeum várbeli épületében, az emeleti nagyteremben a Corpus Christi (eredeti címe: Boze Cialo) című, 2019-ben készült lengyel filmet vetítik. Rendező: Jan Komasa. A 15 éven felüli nézőknek ajánlott film román felirattal követhető.

Veterán autók őszi kiállítása 

A Classic Car egyesület október 9-én, szombaton délelőtt 9 órától retroautó-bemutatót szervez Marosvásárhely főterén. A gépkocsikat a Rózsák terén a Mc’Donalds és a Bolyai utca közötti szakaszon állítják ki, ezért 9 és 14 óra között lezárják a forgalmat. A kiállításra csak előzetes jelentkezés alapján lehet gépkocsival benevezni.