2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A két félidő végén lőtt gólokkal nyert a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a CSU Craiova ellen az 1. liga felsőházi rájátszásának 6. fordulójában. Ennek az eredménynek a fényében sajnálhatják igazán a háromszékiek a botosáni vereséget, hisz akár egy pontra is megközelíthették volna a dobogós helyet. Így viszont négy pontra vannak még mindig lemaradva Craiovától, és csupán négy forduló van hátra.

Két olyan játékos is hiányzott az OSK kezdő tizenegyéből, akik korábban kihagyhatatlannak tűntek. Bouhenna esetében ez várható volt, miután a klub sportigazgatója, Hadnagy Attila a napokban nagyon kikelt az algériai védő ellen, aki aláírt a Kolozsvári CFR-hez, azonban ezt nem csupán elhallgatta, hanem le is tagadta. Így a korábbi csapatkapitányt már valószínűleg soha nem látjuk a piros–fehér mezben. Meglepő volt viszont Niczuly hiánya, aki talán a Botosánban elkövetett hibák miatt nem került a kezdőbe. Mindez azonban nem látszott a házigazdák teljesítményén, akik megszokott labdabirtoklásukat, sok-sok türelemmel építkező játékukat játszották. 

Az első félidő utolsó percéig egy-egy nagyobb lehetőséget jegyeztünk. A 20. percben az Achahbar elől menteni próbáló Constantin tette próbára saját hálóőrét, míg a 37. percben Ivan iramodott meg, de miután betört a tizenhatoson belülre, csúnyán mellélőtt. A vezető gól közvetlenül szünet előtt egy jobb oldali szögletből született meg. Pigliacelli kimozdult Achahbar beadására, aztán visszatáncolt, Mitrea pedig fejjel megcélozta a felső sarkot, ahová a visszavonulóban lévő kapus már nem ért el (1-0).

A második félidő is az OSK rohamaival indult, a 48. percben pedig Bancu fellökte hat méterre Edert, azonban a játékvezető továbbot intett. Később Šafranko lövése kerülte el kevéssel a kaput, aztán Vașvari tette próbára 30-ról Pigliacellit. Az idő múlásával a CSU Craiova labdabirtoklása egyre nyomasztóbbá vált, azonban Fernandez kapuja csak a 89. percben került komolyabb veszélybe, amikor Mitrea öt méterre tisztázott Tudorie elől. A hosszabbítás utolsó percében Petrila tette nyilvánvalóvá a győztes kilétét, miután a tizenegyespont táján tisztára cselezte magát, majd a bal alsóba lőtt (2-0).

Az OSK ma Kolozsváron, a CFR otthonában lép pályára, ahol több a tét, mint egyszerűen a 3 pont. A házigazdák szempontjából a bajnoki cím sorsa forog a kockán, Leo Grozavu csapatának pedig szinte kötelessége lemosni magáról azt a bélyeget, hogy a Gépész utcaiak szekértolói lennének.


Fotó: A Sepsi OSK közösségi oldalaJegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, felsőházi rájátszás 6. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – CSU Craiova 2-0 (1-0)

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest) – Mircea Orbuleț (Bukarest), Marius Badea (Rm. Vâlcea). Tartalék: Vlad Băban (Jászvásár). Ellenőr: Ioan Onicaș (Zilah).

Gólszerzők: Mitrea (45.), Petrila (90+4.).

Sárga lap: Păun (64.), Aganović (74.), illetve Constantin (31.).

Sepsi OSK: Fernandez – Csiszér (63. Aganović), Ňinaj, Mitrea, Ștefănescu, Vașvari, Păun (77. Fofana), Dumiter (87. Golofca), Eder (87. Petrila), Achahbar (77. Tincu), Šafranko. 

CSU Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu (61. Vlădoiu), Constantin, Acka, Bancu, Mateiu, Mitran (3. Bic, 61. Tudorie), Cîmpanu (61. Ofosu), Nistor, Cicâldău, Ivan.

Eredményjelző

1. liga, rájátszás:

* felsőház, 6. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–CSU Craiova 2-0, Academica Clinceni – Kolozsvári CFR 0-1, Botosáni FC – Bukaresti FCSB 1-3. 

* alsóház, 6. forduló: Chindia Târgoviște – Medgyesi Gaz Metan 1-1, Gyurgyevói Astra – Aradi UTA 1-2, Nagyszebeni Hermannstadt – Konstancai Viitorul 0-0, Jászvásári Politehnica CSM – Bukaresti Dinamo 1948 1-2, Campionii FC Argeș Pitești – FC Voluntari 3-0; 7. forduló: Medgyesi Gaz Metan – Gyurgyevói Astra 2-1, Bukaresti Dinamo 1948 – Nagyszebeni Hermannstadt 2-0.

2. liga, rájátszás, 7. forduló: 

* felsőház: Temesvári ASU Politehnica – Universitatea 1948 Craiova 2-1, Dunărea 2005 Călărași – Bukaresti Rapid 3-2, FK Csíkszereda – CS Mioveni 2-2. Az élcsoport: 1. Universitatea 1948 Craiova 49 pont, 2. Rapid 46, 3. Mioveni 43.

* alsóház, A csoport: Temesvári Ripensia – Bukaresti Metaloglobus 1-0, Zsilvásárhelyi Pandurii Lignitul – Konstancai Farul 1-2, Kolozsvári Universitatea – Lénárdfalvi ACSF 2-3. Az utolsó helyeken: 5. (osztályozót játszik a 2. ligában maradásért) Lénárdfalva 35 pont, 6. (kiesett) Slatina 19, 7. (kiesett) Pandurii Lignitul 14.

* alsóház, B csoport: Bodzavásári SCM Gloria – Concordia Chiajna 0-3, Petrolul Ploiești – Bákói Aerostar 2-0, Unirea 04 Slobozia – Resicabányai CSM 1-0. Az utolsó helyeken: 5. (osztályozót játszik a 2. ligában maradásért) Slobozia 29 pont, 6. (kiesett) Resicabánya 26, 7. (kiesett) Aerostar 11.

A Ripensia bent marad, Lénárdfalva megy az osztályozóra

A labdarúgó 2. liga alsóházában az utolsó forduló eredményei alapján eldőlt, hogy a Temesvári Ripensia jövőre is a másodosztályban szerepelhet, míg a Lénárdfalvi ACSF osztályozót játszik a bent maradásért az Unirea 04 Sloboziával. Utóbbi együttes az utolsó fordulóban a kiesés elkerüléséért játszott a Resicabányai CSM ellen, és egygólos győzelmet szerzett. A bánságiak kiestek, míg a déli együttes az osztályozón próbálhatja megőrizni a helyét.
Az osztályozó párharc műsora:
* 1. mérkőzés (május 15., 11 óra): Lénárdfalvi ACSF – Unirea 04 Slobozia
* visszavágó (május 22., 11 óra): Unirea 04 Slobozia – Lénárdfalvi ACSF