2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha kiiktatnák az utolsó tíz percet, talán a Marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapata sem állna most nulla ponttal a tabella alján a Nemzeti Liga alsóházi rájátszásában.


Ha kiiktatnák az utolsó tíz percet, talán a Marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapata sem állna most nulla ponttal a tabella alján a Nemzeti Liga alsóházi rájátszásában. Az előző vasárnap a Kolozsvári U ellen csak az utolsó néhány percben engedte át véglegesen az ellenfélnek a terepet, s valami hasonló történt most is, Déva ellen. Ha a mérkőzés nem hatvan, hanem csak negyven percig tart, akkor az első marosvásárhelyi győzelmet jegyezhettük volna fel, de ha ötvenet, akkor is csupán egygólos dévai siker született volna. Az utolsó tíz percben azonban teljesen feladták a marosvásárhelyi lányok, elsősorban fejben nem tudták megfelelően összekapni magukat, s ezt az egész idény során tapasztaltuk: néha egész jó periódusokat produkáltak a mérkőzések során, a végjátékban azonban kivétel nélkül az éppen aktuális ellenfél uralta a terepet.

A Dévai Cetate elleni mérkőzésen ugyan a vendégek vezettek többnyire egy vagy két góllal, azonban a második félidő közepe utánig igen szoros volt a meccs, s mint említettük, a Mureşul is átvette a vezetést, mi több, kétgólos (21-19) előnyre is szert tett. Ám a folytatásban sem a támadásban, sem a védelemben nem sikerült megtalálni a legjobb megoldásokat, s – nehezen győzzük számolni – a harminckettedik vereséget szenvedték el zsinórban. A lehangoló mérleg pedig tovább romolhat, hisz még négy forduló hátravan az alsóházi rájátszásából, bár a kiesés egy ideje már matematikailag is biztos. Először csütörtökön lehet megpróbálni Konstancán megszakítani ezt a sorozatot, majd vasárnap Slobozia érkezik a Ligetbe.

 

Jegyzőkönyv 

Női kézilabda Nemzeti Liga, alsóházi rájátszás, 6. forduló: Marosvásárhelyi Mureşul – Dévai Cetate 26-32 (14-17)

Ligeti sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Drian Dima (Galac), Liviu Gheorghiu (Vaslui). Ellenőr: Valerică Dincă (Bukarest).

Mureşul: Comşa (Diaconu) – Bloj-Pârvan 8, Bucin 2, Serediuc 1, Şunea 1, Nagy 2, Avădanei 3 (Klimek 9, Deac, Rad).

Dévai Cetate: Poenaru (Şuba, Mišković) – Malac 1, Ani-Senocico 4, Simeon 10, Cartaş

A rájátszás felsőháza második körének első és második mérkőzésein (két győzelemig tartó sorozatok):

* 1-4. helyek: HCM Roman – Nagybányai HCM 20-25 és Nagybányai HCM – HCM Roman 33-21 (továbbjutott Nagybánya 2-0-lal), Brassói Corona – Bukaresti CSM 26-28 és Bukaresti CSM – Brassói Corona 27-20 (továbbjutott Bukaresti CSM 2-0-lal).

* 5-8. helyek: Dunărea Brăila – Zilahi HC 25-23 és Zilahi HC – Dunărea Brăila 21-22 (továbbjutott a Dunărea Brăila 2-0-lal), CSM Ploieşti – Craiovai SCMU 20-26 és Craiovai SCMU – CSM Ploieşti 23-17 (továbbjutott a Craiovai SCMU 2-0-lal).

A rájátszás alsóháza, 5. forduló: HCM Rm. Vâlcea – Mureşul 33-23, Konstancai Neptun – Sloboziai Unirea 23-14, Kolozsvári U – Dévai Cetate 28-22; 6. forduló: Mureşul – Dévai Cetate 26-32, Kolozsvári U – Sloboziai Unirea 31-24, Konstancai Neptun – HCM Rm. Vâlcea 25-25.