2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén 25 főben maximálta az élvonalbeli csapatok keretét a 2020-2021-es idénytől. Az elnökség ezzel azt szeretné elérni, hogy az OTP Bank Ligában csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szereplő labdarúgók száma. A 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető.

„A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét” – áll a szövetség honlapján.

Döntés született arról is, hogy a következő szezontól minden fordulóban egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról a Magyar Kupában, ahol minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, újrajátszás pedig továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését.

A professzionális csapatok az MK 6. fordulójában (szeptember 19-én), a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz, és kiemeltként egymással nem talál- kozhatnak. A döntőt a Puskás Arénában rendezik 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Arról is határoztak, hogy a következő bajnoki szezon augusztus 1-jén kezdődik, alig két héttel a nyári Európa-bajnokság londoni döntője után. Az őszi idény december 12-én ér véget.

A másodosztályú pontvadászat rendje lényegében változatlan marad: a húszcsapatos NB II-ben a csapatoknak a mérkőzéseiken legalább egy U20-as játékost kell szerepeltetniük.

Ki lép pályára? A következő idénytől kevesebb játékost tarthatnak keretükben a magyar élvonalbeli klubok.
Fotó: MOL Fehérvár FC