2020. május 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Felelősség a közösségért

A járványügyi intézkedések, a részleges kijárási tilalom, az időleges munkabeszüntetés, az idénymunkák befagyasztása sokak számára okoz megoldhatatlan nehézséget ebben a mindannyiunkat próbára tevő időszakban. Egyre több olyan ember él közöttünk, akik nem tudják, mi kerül holnap az asztalra. Nem csak a vírusfertőzés, az élelem hiánya is veszélyeztet időseket, gyerekeket egyaránt.

A marosvásárhelyi Covid-aid önkéntes segítőhálózata a szükséget szenvedő emberek számára kezdeményez gyűjtést a kijárási tilalom, illetve a járványhelyzet miatt kialakult válság idejére.

A kezdeményezéshez eddig társult a Transilvană Alpha Alapítvány, amelynek konyháján ellenőrzött körülmények között főznek az embereknek, és a Divers Egyesület, amelyen keresztül biztonságosan lehet adományozni, és amely segít, hogy a legrászorultabbak részesüljenek támogatásban.

Ha lesz közösségi összefogás, akkor hetente legalább háromszor egy-egy tál meleg ételt tudunk biztosítani a bajba jutottaknak. Ehhez alapélelmiszerekre (krumpli, káposzta, paszuly, rizs, száraztészta, húsfélék, olaj, liszt, kukoricaliszt, hagyma, kenyér, gyümölcs stb.), az ételosztásra megfelelő dobozokra, illetve a gáz-, víz- és üzemanyag-fogyasztás fedezésére pénzre van szükségünk.

Sokunkat sokféleképpen érint a válság. Azokat, akik a mostani körülmények között is megengedhetik maguknak, hogy segítsenek, akik felelősséget éreznek a közösségért, amelyben élünk, cégeket és magánszemélyeket arra kérünk, csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz! A segítő szándékot jelezhetik a 0722-318-605, 0265-311-727-es telefonszámokon 10.00 és 19.00 óra között vagy az office@divers.org.ro e-mail-címen.

Pénzt adományozni a RO52CECEB00030RON0362124 bankszámlaszámon (Asociaţia Divers), illetve online itt lehet: http://www.divers.org.ro/asociatia-divers/donatii.html .

Kérjük, pénzátutalásnál tüntessék fel az utalás célját: „Covid-aid Marosvásárhely, étkeztetés”.

Ugyanitt jelezzék az alapélelmiszer-adomány felajánlását is – a szakszerű és biztonságos begyűjtésről a szervezők gondoskodnak.

Az ételsegélyt igénylők itt jelentkezzenek: 0265-311727 vagy a https://ms-covid.aid.org.ro/ oldalon.

Továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését a Covid-aid önkéntes csapatba itt: https://ms-covid.aid.org.ro/

#segitavaros #covidaidmarosvasarhely

A szervezők