2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Hahota színtársulat március 1-jén este 7 órától 75. alkalommal viszi színre a Megáll az ész! című kabaréját, a közönségsikerre rendeltetett népszerű bohózatokat, amelyekből sohasem elég, s ha tovább tartana a farsang, talán nyár közepéig is megtelnének az előadótermek. Az újabb sikersorozatról Puskás Győzőt, a társulat vezető színészét kérdeztük. 

– December 28-án volt a premierünk, és március 1-jén, a Maros Művészegyüttes előadótermében tartjuk a 75. előadásunkat, ami nagyon jó érzéssel tölt el. Főleg, hogy rekordidő alatt, 64 nap alatt sikerült ennyiszer fellépni. Erdély-szerte nagy sikerünk van, mindenhol elfogytak a jegyek. Sepsiszentgyörgyön például nyolc előadásra odaérkezésünk előtt egy hónappal elkeltek a jegyek. A jövő évadra ide már tíz fellépést kell beterveznünk, mert nem elég a nyolc. Csíkszeredában hét előadásunk volt a szakszervezetek művelődési házában, Brassóban három, Kézdivásárhelyen és Udarhelyen hatszor léptünk fel, itt sem volt ez elég, de sajnos nem tudunk mindenhová visszamenni időhiány miatt. Marosvásárhelyen március 1-jén már a 28. előadást tűztük műsorra. Az idei évad, annak ellenére, hogy sok előadásunk volt, nagyon hamar elrepült, a tél elsétált mellettünk. Még havazás sem volt, így jók voltak az útviszonyok, kiszállásaink zökkenőmentesre sikerültek – tájékoztatott Puskás Győző vezető színész. Az előadás sikersorozatához a társulat tagjai – Székely M. Éva, Kelemen Barna, Cseke Péter, Gönczi Katalin, Halmágyi Éva, Gáll Ágnes, Szőlősi P. Szilárd – nagyban hozzájárultak, Jakab Bodoni Ildikó énekszámai pedig színesebbé tették a Kovács Levente által rendezett kabarét. 

Azok, akiknek eddig nem volt alkalmuk megnézni a Hahota színtársulat Megáll az ész! című kabaréját, vagy ismételten meg szeretnék nézni, március 6-án, pénteken este, 7-én, szombaton este és 14-én, szombaton este még megtehetik. Jegyek a Kultúrpalota és a Maros Művészegyüttes jegypénztárainál válthatók.