2022. október 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A célegyenesbe érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező mérkőzéssorozata. Pontosabban a play-off kört, amelynek az első három találkozóját kedden már lejátszották, az UEFA már nem a selejtezők részének, hanem a Bajnokok Ligája szerves részének tekinti, így minden szervezési szabály érvényes rá, ami a csoportkörre is. 

Az első három találkozóra a kiegyensúlyozottság volt jellemző, és még bármi lehet a visszavágókon. A nagy tét is rányomta a bélyegét a meccsekre, bár a vesztesek sem maradnak csoportkör nélkül. Csak éppen nem a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa-ligában folytathatják.

Fordulatos meccset játszott Glasgow-ban a Rangers a PSV Eindhovennel. A hollandok nyitották meg a gólok sorát, aztán fordított a Rangers, ám végül 2-2-re zárult a meccs. Minimális előnyt szerzett a norvég Bodø/Glimt  és a dán København, ezt azonban idegenben kell megvédjék, márpedig sem a zágrábi, sem a trabzoni szurkolók nem a visszafogottságukról híresek.

Eredményjelző

Labdarúgó Bajnokok Ligája, play-off, 1. menet: Bodø/Glimt (norvég) – Dinamo Zágráb (horvát) 1-0, FC København (dán) – Trabzonspor (török) 2-1, Glasgow Rangers (skót) – PSV Eindhoven (holland) 2-2.