2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fogadta Soós Zoltán polgármester a Marosvásárhelyi CSM női ifjúsági (U19) vízilabdacsapatának játékosait, akik ezüstéremmel tértek haza Bukarestből, a korosztályos országos bajnokságról.

A városvezető a szociális hálón is megosztotta, amint gratulált a lányoknak az eredményért. Az egész cécó szépséghibája, hogy a csapatnak úgy kellett részt vennie a bajnokságon, hogy hónapokig nem volt lehetősége labdával és kapukkal edzeni, hiszen a víkendtelepi sátort elbontották, a Május 1. strand helyére épülő úszómedencét pedig még nem adták át. Mondható akkor, hogy így az ezüstérem kiváló teljesítmény, azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy a bajnokságba három csapat nevezett be. Persze, nem a lányok hibája, hogy a romániai női vízilabdamezőny ennyire vékony. Az ifjúsági fiúcsapatok sem tudtak megfelelő körülmények között készülni, így a saját korosztályos bajnokságaikban nem sikerült a legerősebb értékcsoportokba kerülni.

Az, hogy Marosvásárhelyen még él a vízilabda a sátor elbontása és a CSM többi szakosztályában tapasztalható szétesés után is, azt bizonyítja, hogy sokan szeretik még ezt a sportágat, nem hiába volt itt a romániai vízilabda egyik bölcsője. Ezért felmerül a kérdés, lesz-e még Marosvásárhelyen felnőtt-vízilabdacsapat, miután a férfiegyüttes egyetlen évet létezett, és a női felnőttcsapat is megszűnt, bár úttörő szerepet játszott, és indult az első romániai női felnőttbajnokságokon? 


Fotó: Soós Zoltán közösségi oldala