2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Környezetvédelmi beruházásokat látogatott meg Maros megyében Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter. Maros megyei látogatása során intézményvezetõkkel, polgármesterekkel is egyeztetett a megyét érintõ tervekrõl és gondokról. 

 Az RMDSZ színeiben mandátumot nyert polgármesterekkel, alpolgármesterekkel, tanácsosokkal, képviselõkkel, szenátorokkal való találkozón Tánczos Barna miniszter többek közt a háztartási gépek roncsprogramjának részleteirõl tájékoztatta a jelenlévõket. Idén rekordnagyságú, 75 millió lej a háztartási gépek roncsprogramjának költségvetése, és hozzávetõlegesen 200 000 kedvezményezett támogatását teszi lehetõvé. A miniszter beszélt a hamarosan induló környezetkímélõ iskolabuszprogramról, amelyet a fejlesztési minisztériummal közösen hirdetnek meg, és összesen 3000 ilyen típusú jármûre pályázhatnak az önkormányzatok. Ismertette továbbá a minisztérium által meghirdetett programokat is. 

A medveprobléma és a vadgazdálkodás ugyancsak fontos témája volt a találkozónak. Mint elhangzott, egységesen, hosszú távra kell megoldani a medvekérdést, az összes érintett fél igényeinek figyelembevételével.

Tánczos Barna miniszter Kerelõszentpálra, Nyárádszeredába és Szovátára is ellátogatott. Marosvásárhelyen Péter Ferenccel, a Maros Megyei Tanács elnökével, Kovács Mihály Levente alelnökkel, valamint Marosvásárhely polgármesterével, Soós Zoltánnal és Portik Vilmos alpolgármesterrel egyeztetett.

Az RMDSZ Maros megyei sajtóirodája