2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kevés utas miatt lépnek vissza a távolsági buszjáratok üzemeltetői

A Maros Megyei Tanács legutóbbi ülésén jóváhagyta hat szolgáltató nélkül maradt buszvonal menetrend szerinti járatainak üzemeltetését. A Maros megyei szállítási programban nem csak ez a hat útvonal volt lefedetlen, hanem további kilenc járatról mond le a szolgáltató. Erről Marcel Matei, a megyei szállítási hatóság szakembere tájékoztatott. 

Fotó: Nagy Tibor


Hat útvonalon van új szolgáltató 

A február 20-án elfogadott határozat értelmében a szolgáltatóval egyelőre 60 napra kötnek szerződést. A Marosvásárhely – Mezőbánd–Mezősályi, Marosvásárhely – Mezőbánd – Nagysármás és a Marosvásárhely – Mezőbánd – Mezőgerebenes – Fekete (Fânaţe) közötti járatokat a Duda-Trans Kft.-nek ítélték oda. 

A következő három járatot, a Marosvásárhely – Mezőrücs – Mezősályi, a Marosvásárhely – Mezőrücs – Văleni és a Marosvásárhely – Mezőrücs – Mezősályi – Mezőbánd – Marosvásárhely közötti járatokat a Viomob Impex Kft. fogja működtetni. 

Két héten belül születik döntés fontos útvonalakról 

Marcel Matei, a Maros Megyei Tanács Gazdasági Igazgatóságához tartozó szállítási hatóság tanácsosa elmondta, hogy jövő kedden újabb kilenc járatra hirdetnek meg versenytárgyalást, ugyanis ezekről az útvonalakról lemondtak a járatokat működtető cégek. 

A megyei tanács várja a szállítók ajánlatát. A szakember szerint március 11-ig lezárul a járatok odaítélése, feltéve, ha lesznek érdeklődő cégek. 

Ilyen értelemben „gazdára vár” a Marosvásárhely – Nyárádtő – Fintaháza, a Marosvásárhely – Marosszentanna (érintőlegesen) – Marosbárdos útvonal, előbbit a Transmagic, utóbbit a Siletina üzemeltette eddig. 

Nincs szolgáltató a Marosvásárhely – Mezőpanit és a Marosvásárhely – Csittszentiván közötti autóbuszvonalra sem, amelyet eddig szintén a Siletina üzemeltetett. A Dicsőszentmárton – Vámosgálfalva – Szászbogács, a Dicsőszentmárton – Ádámos – Magyarkirályfalva, a Marosludas – Magyarbükkös – Magyarózd – Gombostelke útvonal lefedésére sem akadt vállalkozó. Ezeket a TAR Rt. és a Magdga Trans üzemeltette. 


Kiadó a Marosvásárhely – repülőtér közötti buszvonal is 

Nagy „fájdalma” a marosvásárhelyieknek és a Transilvania repülőtérre utazóknak, hogy Marosvásárhely központja és a repülőtér között nincs menetrend szerinti autóbuszjárat, magyarán, nincs megoldva a közszállítás. Jóllehet magáncégek internetes vagy telefonos foglalással biztosítják a repülőtéri transzfert, ez a szolgáltatás sokszor drágább, mint a fapados repülőjegy. Nos, ennek a járatnak az üzemeltetésére a megyei tanács  újra versenytárgyalást ír ki (szintén március 11-én), és várják az ajánlatokat. Remélhetőleg lesz olyan cég, amely felvállalja ezt a nagyon fontos szolgáltatást, hiszen a repülőtér minden városban megközelíthető valamilyen közszállítási eszközzel, vonattal, metróval vagy autóbusszal. 

Marcel Matei elmondta, hogy a fent említett útszakaszokra nagyon nehezen találnak szolgáltatót, az érdektelenség oka az, hogy kevés az utas, és nem kifizetődő az üzemeltetésük. Azért kevés az utas, mert sokan személyautójukkal utaznak, sokszor társulva, másrészt pedig az ingázó munkásokat közvetlen járatokkal szállítják, ami sokkal előnyösebb mindkét félnek. A közszállításra vonatkozó törvény egy éve módosult, s a cégek által üzemeltetett különbuszjáratokra nem kell licencet kiváltani a megyei tanácstól.