2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kis feketék, nagy ötletek

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők készítésére. Pályázni a Hagyományok Háza honlapján lehet augusztus 14-ig.
A „kis fekete ruha” minden nő szekrényének alapvető kincse: szinte bárhova felvehető, és mindig divatos. Ezt a ruhadarabot azonban izgalmassá és egyedivé a kiegészítők teszik. A Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének meghatározó eseménye volt a 2017-es „Kis fekete projekt”, ahol a három fekete alapruhához az alkotók kiegészítőket terveztek.
A projekt folytatásaként idén is pályázatot hirdetnek népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők – ékszer, táska, kalap, sál, kabát – készítésére.
Egy alkotó több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat. A pályázat nem titkolt célja, hogy a Nyitott Műhely alkotóközösségét új tagokkal bővítsék, így alkotópárosok jelentkezését is várják. Pályázni augusztus 14-ig lehet.
A díjazott munkákat a Hagyományok Háza Nagyvárosi FolkUdvar című programsorozatának divatbemutatóján láthatja a közönség augusztus 23-án.
További információ:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/kisfekete2020
Fotók az alábbi linkről tölthetők le: https://felho.hagyomanyokhaza.hu/sharing/icUpFN2rn
Kapcsolat: Adonyi Adrienn, 0036-304-875-131, adonyi.adrienn@hagyomanyokhaza.hu