2022. július 5., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Karácsony közeledtével a szeretet ünnepe sokakban megmozdít valamit, viszont adakozni nem csak ilyenkor lehet. Péntek este a Maros Művészegyüttes, a Napsugár és a Borsika néptáncegyüttesek Nóráért táncoltak, így csatlakoztak a négyéves kislány gyógykezelése érdekében szervezett adománygyűjtéshez.


Nórát az országban egyedüliként egy ritka, ám annál komolyabb, anyagcserezavaron alapuló betegséggel diagnosztizálták. A kislány egyedüli esélye egy életmentő génterápia, amely hosszas folyamat, és nagyon költséges. A szülők 350.000 dollárt kell hogy összegyűjtsenek a terápiára, ezért hálásak minden adományért és segítségért.

A jótékonysági esten a Borsika néptánccsoport felcsíki, a Napsugár széki és kalotaszegi táncokat adott elő. A rendezvényt a Maros Művészegyüttes kibédi és mezőségi (keszüi, valamint palatkai) táncokkal zárta. (A Borsika néptánccsoport oktatói: Törzsök Zsuzsánna és Nagy Levente Lehel. A Napsugár néptánccsoportot Füzesi Albert, Csibi Timea és Füzesi Nándor oktatja. A Maros Művészegyüttes tánckarvezetői: Törzsök Zsuzsánna és Farkas Sándor Csaba, zenekarvezetője Moldován Horváth István, igazgatója Barabási Attila Csaba.)

A rendezvény keretében a Maros Művészegyüttes új könyvét is bemutatták, amely az együttes tevékenységeit ismerteti 2007-től 2019-ig. A könyv a Garabontzia kiadó gondozásában jelent meg.

A jótékonysági előadáson közel 10 ezer lej gyűlt össze Nórának, ezúton is köszönjük mindenki segítségét.

Adományokat a továbbiakban is át lehet utalni a Nórának létrehozott egyesület bankszámlájára: RO53RNCB0188162801100001 – BCR Tg. Mureş – Asociaţia Copiilor cu Boli Mitocondriale. A szülők Revolut-átutalást is fogadnak a +40-740-888-401-es telefonszámon.

Barabási Attila Csaba