2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hazai közönség előtt győzött Jedd a megyei labdarúgó 6. liga 14. fordulójából elmaradt mérkőzésen, ezúttal egyik riválisát, Somosdot fektette kétvállra.

A mérkőzés óvatos játékkal, de enyhe hazai fölénnyel kezdődött, Moldován gyenge lövéssel próbálkozott, és néhány perc múlva a vendégkapusnak tornásznia kellett, hogy a kapufa tövéből hárítson egy hazai lövést. Ezt követően a somosdiak kerültek a jeddi kapu elé, de az egyedül maradt Kiss az oldalvonalra lőtt. 

A 23. percben a hazaiak váratlanul megszerezték a vezetést, Moldovánt indították társai, ő pedig nem kegyelmezett az ellenfélnek (1-0). Két perc múlva csapattársa, Kis lövése a somosdiak kapujának felső lécén csattant, amire a vendégek is válaszolni tudtak, de Simon lövése is a kapufát találta el. A megélénkülő játékban továbbra is a hazaiak támadtak többet, a 32. percben Oprea még kapu mellé lőtt, de a közönség nagy örömére három perc múlva már a somosdi hálóba talált a kilépő kapus mellett (2-0). Ez felrázta a vendégeket, a 38. percben Henter lövésénél hárított a hazai kapus, míg a következő percben a játékvezető a somosdiaknak buktatásért ítélt büntetőt, amit Henter értékesített (2-1). 

Szünetig még két vendéghelyzetet je-gyezhettünk, de Soós elcsípte Simon és Henter próbálkozásait, míg a ráadáspercben a hazaiak kerültek helyzetbe, ám Moldován a kapu mellé fejelt.

A szünet után a vendégek lendültek támadásba, Kiss megszerezte a labdát a hazai kapus elől, de kisodródott vele, ám a 49. percben már sikeresebb volt: meglépett a jobb oldalon, és éles szögből a kapufa tövébe küldött lövése már a hálóban landolt (2-2). Ezt követően megélénkült a játék, amelyet helyenként durva belépések is megszakítottak, s bár úgy tűnt, hogy a jeddieket megtörte az egyenlítő találat, a somosdiak mégsem tudták kihasználni a lélektani előnyt, mi több, lassan kiengedték a játékot a kezükből. 

A hazaiak talpra álltak, a 74. percben Oprea kapu fölé lőtt, Kis 25 méteres lövése is kevéssel kerülte el a somosdi kaput, Szilágyi sarokrúgását pedig Moldován a kapu mellé csúsztatta. A 78. percben ismét a hazaiak tombolhattak örömükben, Ruja 25 méteres lövésénél a vendégek kapusa megbabonázva nézte, amint a labda becsorog a hálójába (3-2). A somosdiak rögtön egyenlíteni próbáltak, de Kiss lövésénél Soós nagyot védett, a ráadáspercekben már örömünnepet ült a hazai közönség. 

A győzelem még édesebb lehetett volna, ám Moldován az üresen hagyott kapu mellé gurított, Oprea 25 méterről pedig a keresztlécet találta el.

Nagy küzdelem folyt minden labdáért
Fotó: Gligor Róbert László

Jegyzőkönyv

Maros megyei labdarúgó 6. liga, 14. forduló: Jeddi FK – Somosdi Csillag 3-2 (2-1)

Jeddi sportpálya, mintegy 80 néző. Vezette: Paşcan Alin, Demeter Attila, Hancu Adelin (mindhárom Marosvásárhelyről), ellenőr: Suciu Ioan.

Gólszerzők: Moldován (23.), Oprea (35.), Ruja (78.), illetve Henter (39.), Kiss (49.).

Sárga lap: Magyari N., Ruja, illetve Benedekfi.

Jedd: Soós – Magyari L. (50. Kiss), Magyari H. (54. Báltesz), Tálas, Kis, Szilágyi (85. Nagy Z.), Nagy R., Magyari N. (81. Kocsis), Ruja, Oprea, Moldován.

Somosd: Nagy Zs. – Szőcs P. (84. Nagy Cs.), Vonya (57. Szőcs Sz.), Henter, Danguly (30. Rozsnyai), Bodó, Benedekfi, Kapás, Simon, Kiss, Székely.


Eredményjelző

* 4. liga klasszikus csoportja, 15. forduló: Kerelő – Gernyeszeg 8-1, Küküllődombó – Radnót II 1-3, Magyaró – Marosvásárhelyi MSE II 5-0, Mezőzáh – Mezőceked 0-1, Kerelőszentpál – Mezőrücs 4-2. Az élcsoport: 1. Magyaró 33 pont, 2. Radnót II 32, 3. Mezőceked 28.

* 5. liga, Északi csoport, 12. forduló: Galambod – Nyárádremete 4-4, Tuson – Köhér 0-3 (játék nélkül), Alsóidecs – Mezőkirályfalva 6-0, Lövér – Marosfelfalu 3-0. Az élcsoport: 1. Alsóidecs 23 pont, 2. Nyárádremete 20, 3. Köhér 19.

* 5. liga, Déli csoport, 12. forduló: Marosludas II – Balavásár 2-2, Harasztkerék – Mezőgerebenes 6-0, Magyarsáros – Hadrév 7-2, Mezőméhes – Mezőtóhát 6-1. Az élcsoport: 1. Harasztkerék 30 pont, 2. Magyarsáros 22, 3. Balavásár 22.

* 6. liga, 15. forduló: Egrestő – Csittszentiván 2-7, Hármasfalu – Kibéd 1-6, Nyárádgálfalva – Mezőpanit 4-2, Sáromberke – Jedd 1-2, Somosd – Székelybere 6-2, Küküllőszéplak – Csíkfalva 2-4. Az élcsoport: 1. Csíkfalva 39 pont, 2. Nyárádgálfalva 36, 3. Somosd 34.