2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Két olyan csapat – a FCSB és a Sepsi OSK – találkozott a labdarúgó 1. liga 6. fordulójának zárómérkőzésén, amelyek igencsak adósak maradtak eddig a szurkolóiknak, és egyik sem igen engedhetett meg magának újabb ballépést. A döntetlenben pedig mindkettő a pohár tele felét láthatja. A másik fele viszont üres maradt, különösen a Sepsi OSK számára, amely egy büntetőt is kihagyott.

Az utóbbi években megszoktuk, hogy a FCSB és Sepsi OSK meccsein szikrázik a levegő, ezúttal sem volt ez másként. Különösen, hogy a rivalitásra rátevődött a két fél nem túl fényes helyzete a rangsorban. Ám az sem meglepetés, hogy az OSK sokkal jobban játszott, mint a Mioveni vagy a FC Argeș ellen, hiszen a jobb csapatok ellen mindig jobban tudja motiválni magát. A találkozó elején a középpálya inkább a szentgyörgyieké volt, ám a FCSB tudott hamarabb veszélyessé válni. A 20. percben Cordea gyors felfutása után Tănase lövése telibe találta 

Niczulyt, egy perccel később pedig Vinicius egy szöglet után a kapus kezébe fejelt. Aztán azonban jöttek a vendégek is. A 31. percben Golofca bogozta össze a védők lábát, de hiába játszotta tisztára magát, a hosszú sarok mellé lőtt. Ő harcolta ki a 36. percben azonban azt a szabadrúgást, amelyet Aganović a fal mögött a felső sarokba csavart (0-1). A gól megfogta a házigazdát, amely nem tudott több helyzetet kidolgozni a szünetig.

A második félidő elején Tamás Nándor lendületből elhúzta a védő mellett, de 12 méterről a rövid sarok mellé küldte, a 49. percben pedig Aganović újabb szabadrúgása már nem volt elég erős Vladnak. Aztán az első FCSB-helyzetből a második félidőben, az 58. percben gól született. Egy jobb oldali szögletből érkező labdát Ovidiu Popescu keresztben visszafejelt az ötösön, és Tănase szinte az alapvonalról a felső léc segítségével fejjel a hálóba küldte (1-1).

Noha a FCSB játszott otthon, a Sepsi OSK volt utóbb sokkal közelebb a győzelemhez. A 66. percben Ov. Popescut megelőzte Păun, aki felrúgta a tizenhatoson belül. A büntetőt azonban Mitrea bűn rosszul végezte el, gyakorlatilag belerúgta az elvetődött Vladba. A 87. percben aztán egy újabb meccslabda maradt ki, amikor Ňinaj fejelte vissza az ötösre Csuncsukov elé, a bolgár kapáslövését azonban Vlad a csodával határos módon hárította.

Noha a futballja szempontjából jól látható a pohár teli fele, a csupán egy pont további lemaradást jelent, így a Sepsi OSK-nak a gyengébben jegyzett csapatok ellen is illene sokkal jobban játszania.

Legközelebb vasárnap azt a Botosánt fogadják, amelynek eddig hat meccsből négy győzelme van, és ráadásként az eddigi első (ráadásul hazai) vereség után érkezik. 


Fotó: a FCSB közösségi oldalaJegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 6. forduló: Bukaresti FCSB – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-1 (0-1)

Bukarest, Nemzeti Aréna. Vezette: Horațiu Feșnic (Kolozsvár) – Valentin Avram (Bukarest), Alexandru Cerei (Kolozsvár). Tartalék: Iulian Călin (Ștefănești). Ellenőr: Corneliu Fecioru (Bukarest).

Gólszerzők: Tănase (58.), illetve Aganović (36.).

Sárga lapok: Ov. Popescu (10.), Tănase (68.), Crețu (73.), illetve Ňinaj (54.), Păun (64), Ștefănescu (68.).

FCSB: Vlad – Crețu, Vinicius, Cristea, Radunović, Oct. Popescu, Ov. Popescu (85. Perianu), Olaru, Cordea (85. Stoica), Tănase, Coman (71. Mamut).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ňinaj, Mitrea, Tamás Nándor (89. Dumitrescu), Aganović (77. Eder), Fofana (56. Tincu), Păun, Golofca (77. Askovszki), Bojić (46. Csuncsukov), Ștefănescu.

Eredményjelző 

* 1. liga, 6. forduló: CS Mioveni – Universitatea 1948 Craiova 1-0, Bukaresti FCSB – Sepsi OSK 1-1.

* 2. liga, 4. forduló: FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 0-3.

* NB II, 5. forduló: Szolnoki MÁV FC – Diósgyőri VTK 2-0.