2022. december 4., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Igor Buharov és Ivan Buharov Melegvizek országa című nagyjátékfilmjével szerda délután ismét kezdetét vette a város legrégebbi és legnagyobb független rövidfilmfesztiválja, a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. 


Fotó: Nagy TiborAz idén jubiláló, harmincadik életévét töltő szemle ez évben is gazdag versenyprogrammal, számos nagyjátékfilmmel és összművészeti hagyományaihoz híven érdekes kiegészítő programokkal – koncertekkel, tárlatnyitókkal, színházi és felolvasószínházi előadásokkal, közönségtalálkozókkal – várja a közönséget a Kultúrpalotában, valamint a város különböző kultúrtereiben.

A versenyprogram a szemle tradíciói szerint csütörtök délben vette kezdetét, a fesztivál megnyitóünnepségére aznap este került sor. A díjkiosztó ünnepség szombat este zajlik, a szemle pedig vasárnap este Hobo koncertjével zárul.

Az eddigi évektől eltérően a fesztivál összes programpontjára idén ingyenes a belépés – a hétvégén számos érdekes, a mozikban nem látható rövidfilmet, nagyjátékfilmet, dokumentumfilmet és animációt láthatnak az érdeklődők 

a koncertek, tárlatok, előadások mellett. A teljes programot és a részletes, filmbemutatókat, programismertetőket is tartalmazó fesztiválhonlap az alternativeiff.ro címen látogatható. A szemlére a későbbiekben természetesen visszatérünk.