2021. május 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elkészítette a Román Labdarúgó-szövetség az 1. liga 2021–2022-es idényének naptárát. Az új bajnokságban, az ideihez hasonlóan, 16 csapat vesz részt, és a rendezési mód is azonos. Az alapszakasz után a legjobb hat klub a felsőházi rájátszásban folytatja, a többiek az alsóházban a kiesés ellen küzdenek, és csak egy kört rendeznek. A bajnoki program így 39 vagy 40 forduló megrendezését feltételezi, azaz ismét nagyon sűrű lesz, bár egy picivel talán lazább, mint az idei volt, mert korábban meg lehet kezdeni. 

A rajtot július közepére tűzték ki, az első forduló mérkőzéseit július 17-e táján játszanák (szokás szerint péntektől hétfőig programálják a meccseket), és még az idén 21 fordulót megrendeznek, szemben a 2020–2021-es bajnoksággal, amikor csak 15 fordulót zártak le decemberig. Ez lehetővé teszi, hogy a tavaszi idény kissé később rajtoljon, de ezúttal sem várják meg a január végét, már az év első hónapjának 22. napja táján várják vissza a csapatokat. Így az őszi és a tavaszi idény között öthetes lesz a bajnoki szünet. A tavaszi szezonban kevesebb lesz a hétközi forduló, az alapszakasz március 5-én zárul, a bajnokság utolsó fordulóját pedig május 21-ére tervezik, egy héttel korábbra, mint az idén.

Mint néhány éve már megszokhattuk, a 2. és a 3. liga bajnoki rendszeréről és programjáról csupán július-augusztusban döntenek.