2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gól nélküli döntetlent harcolt ki Románia Észak-Macedóniában, a labdarúgó-vb európai selejtezősorozatának J csoportjában. A 6. forduló szerdai mérkőzésén a Mirel Rădoi irányította vendégegyüttes több játékosát nélkülözni kényszerült.

A román csapat húszfős kerettel utazott el a szkopjei találkozóra, mivel az előzetesen kijelölt 26 játékos közül ketten elkapták a koronavírust, négyen pedig lesérültek.

A fertőzöttek közül elsőként Dorin Rotariuról derült ki, hogy elkapta a koronavírust. Múlt kedden pedig Ianis Hagin diagnosztizálták a betegséget, aki ebéd után fejfájásra panaszkodott az orvosi stábnak. A koronavírusteszt pozitív eredményt hozott, ezért a Glasgow Rangers középpályását elkülönítették.

Rotariu és Hagi mellett Marian Aioanit, Denis Alibec-et, Denis Drăgușt és Florin Tănasét is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak. 

A csapat nélkülük is állta a sarat Észak-Macedónia ellen, és kiegyensúlyozott küzdelmet követően gól nélküli döntetlenre játszott Szkopjéban. Ezzel életben tartja esélyét a pótelejtezőt jelentő csoportmásodik hely megszerzésére. A mérkőzés román hőse a kapus, Florin Niţă volt, aki többször nehéz helyzetben mentette meg csapatát a góltól, és ezzel a vereségtől is.

A csoport másik két mérkőzésén: Izland – Németország 0-4 (0-2), Örményország – Liechtenstein 1-1 (1-0).

Jegyzőkönyv

Labdarúgó-vb-selejtező, J csoport, 6. forduló: Észak-Macedónia – Románia 0-0
Szkopje, Todor Proeski Aréna, vezette: Antonio Mateu Lahoz (holland).
Észak-Macedónia: Dimitrievszki –  Stefan Risztovszki, Velkoszki (64. Risztevszki), Muszliu, Alioszki – Elmasz, Bardhi (90. Askovszki), Kosztadinov, Stefan Szpirovszki (78. Trajkovszki) – Milan Ristovski (64. Jahovics), Curlinov (78. Nikolov). 
Románia: Niţă – Raţiu, Chiricheş, Nedelcearu, Camora – Stanciu, Nedelcu (63. Răzvan Marin), Cicâldău – Man, Markovic (63. Cordea), Sorescu (74. Marius Marin). 
Sárga lap: Milan Risztovszki (27.), Musliu (85.), illetve Nedelcu (48.)