2022. július 5., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Már csaknem 60 önkéntes jelentkezett a Segítséget kérek! időseket támogató kezdeményezéshez. Marosvásárhelyen a Soós Zoltán polgármesterjelölt és csapata által indított kezdeményezésnek nagy sikere van, hiszen néhány nap alatt számos önkéntes és szervezet is csatlakozott már. Az akcióban részt vesz az RMDSZ Maros megyei szervezete és Nőszervezete, valamint a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) is, melynek fiatal önkéntesei már járják a várost. 

„A legfontosabb, hogy minden olyan marosvásárhelyinek segíteni tudjunk, aki idős, a vírus okozta veszély miatt otthonában ragadt, és nem lehetnek vele szerettei sem. Az alapélelmiszerek beszerzésében és a gyógyszerek vásárlásában is segítünk. Kérjük, hogy jelezzék mihamarabb, ha tudnak ilyen személyekről, hiszen lehet, ez a lehetőség nem jut el hozzájuk. Ma fogjunk össze!” – mondta Soós Zoltán polgármesterjelölt a marosvásárhelyiek.ro portálnak adott interjúban. 

A kezdeményezést webes felületen, a www.sooszoltan.ro oldalon lehet követni, azaz lehet jelentkezni. De a 0721-297-417-es telefonszámon is érdeklődhetnek és jelentkezhetnek mind az önkéntesek, mind a segítségre szorulók. 

Kérjük ismételten, hogy akikhez eljut ez az információ, tájékoztassák a környezetükben élő szomszédokat, idős szülőket, nagyszülőket, ismerősöket erről a lehetőségről. 

Köszönettel, 

Soós Zoltán polgármesterjelölt és csapata