2022. május 18., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Psy Serenitas Egyesület A Közösségért Alapítvány támogatásával a MOL gyermekgyógyító program 2017 keretében meghirdeti a Drumming Circle az érzékszervi és neuromotorikus hiányosságokkal élő gyermekek számára című projektjét.
A projekt 2018. január és augusztus között kerül megvalósításra, együttműködésben a Maros megyei Neveléslélektani és Erőforrás Központtal, valamint a Marosvásárhelyi 1. Számú Inkluzív Iskolaközponttal.
A tevékenységek során a kezdeményezők célul tűzték ki az érzékszervi és neuromotorikus hiányosságokkal élő gyermekek támogatását, társadalmi integrációjuk optimalizálását és önértékelési szintjük növelését egy komplex terápiás programmal, melynek részei a drumming circle és az outdoor tevékenységek.
A drumming circle összekapcsolja a zenélés örömét a terápiával és a közösségi lét élményével, melynek során a résztvevőket hagyományos és nem hagyományos zenei eszközök segítségével ösztönzik ritmusok alkotására. A drumming circle tevékenységek a hétköznapok érzelmi feszültségének feloldására, a stressz kezelésére és a szorongás csökkentésére szolgálnak.
A projekt célcsoportja két 15 főből álló, különböző korosztályú érzékszervi és neuromotorikus hiányosságokkal élő gyermekcsoport, akik számára ingyenesen szolgáltatjuk a komplex terápiás programot 20 óra drumming circle és 20 óra outdoor tevékenység során.
A gyermekek beíratása március 1-ig lehetséges.
További információkat a psy.serenitas@gmail.com elektronikus postacímen, illetve a 0724-090-248-as telefonszámon lehet kérni.
A projekt koordinátora: Bocskay László