2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hiába vezetett kétszer is Nagyszebenben, a 2020-as évet is pontosztozkodással kezdte a bajnokságban az ősszel a legtöbb döntetlent játszó Sepsi OSK.

A háromszéki csapatban első alkalommal lépett kezdőként pályára a csíkszeredai akadémián nevelkedett Csiszér Balázs, az új igazolások közül viszont csak a belső védő, Daniel Celea kezdett.

A székelyföldi csapat szlovákiai támadói már az első negyedóra végén összehozták a vezető gólt, Gál-Andrezly beadását Pavol Safranko előrevetődve a hálóba fejelte. A több és veszélyesebb helyzetet kidolgozó szentgyörgyiek előnye az utolsó fél óráig tartott ki, amikor a Hermannstadt edzője, Vasile Miriuţă pályára küldte Gabriel Debeljuhot, a horvát támadó pedig öt perccel később ki is egyenlített, szintén közeli fejessel.

Két perccel később Safranko ismét betalált, ezúttal Radoszlav Dimitrov beadásából, de Debeljuhnak erre is volt válasza: a kapust elfektetve belőtte második gólját. A hajrában a szebeniek jártak közelebb a győzelemhez, de a 91. percben Liviu Dumitriu öt méterről a lécre fejelte a labdát.

Fotó: Telekom Sport


Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga, 23. forduló: CSU Craiova – Medgyesi Gaz Metan 3-1, Academica Clinceni – FC Voluntari 1-2, Nagyszebeni Hermannstadt – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-2, Bukaresti Dinamo – Gyurgyevói Astra 2-0.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 23. forduló: Nagyszebeni Hermannstadt – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-2 (0-1)

Nagyszeben, városi stadion, vezette: Radu Petrescu.

Gólszerzők: Debeljuh (64., 83.), illetve Safranko (14., 69.).

Sárga lap: Yazalde (44.), T. Almeida (70.), illetve M. Ştefănescu (23.), Csiszér (57.), Dimitrov (64.).

Hermannstadt: Figueiredo – Viera, Luchin, I. Stoica – Tiago Almeida, P. Petrescu, Romario Pires, Offenbacher (61. Debeljuh), Opruţ – Vodă (20. Buşu), Yazalde.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér – Velev, R. Deaconu (46. Achahbar), Vaşvari – Gál-Andrezly (54. Díaz), Safranko, M. Ştefănescu (72. Karanovics).