2022. augusztus 18., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

December 3-án a mezőpaniti Kádár Márton Általános Iskola dokumentációs és információs központjában átadták a község kilenc oktatási intézményének és az ezekben tanító pedagógusoknak szánt digitális eszközöket.


Mezőpanit község önkormányzata 2017-ben egy olyan oktatásfejlesztési programot indított el, amely a községbeli öt óvoda és négy iskola fejlesztésére, valamint az itt tanuló 560 gyerek és 46 pedagógus korszerű tanulási és tanítási lehetőségeinek megteremtésére helyezi a hangsúlyt. A program célja az iskolai tevékenység felzárkóztatása az új követelményekhez, amit az oktatásfejlesztési program tesz lehetővé. 

A hivatalos átadáson Bodó Előd Barna, Mezőpanit község polgármestere ismertette az oktatásfejlesztési programban 2016 óta véghezvitt megvalósításokat (tető- és mennyezetjavítások, tornaterem kialakítása, több terem padlózatának cseréje és kifestése, új kerítések építése, illemhely kialakítása), majd rátért a 2019. évi fejlesztésekre.

Ezek között megemlítjük: teljes wifihálózat mind a kilenc oktatási intézményben, digitális felszerelések, 12 laptop, három kivetítő és vetítővászon, hét vezeték nélküli lejátszó, hat aktív hangfal és 9 papírtömbös tábla (flipchart). 

Ezenkívül 46 pedagógusnak fejenként 300 lejes taneszközkeretet biztosítottak.

Deák János, a Kádár Márton Általános Iskola igazgatója köszönetet mondott az önkormányzat vezetőinek a fejlesztésekért, a 30.000 lej értékű digitális eszközökért, valamint a 14.000 lejes taneszközkeretért. Ígérte, hogy a pedagógusok és az intézmény vezetői mindent megtesznek, hogy a kapott eszközöket hatékonyan használják fel. 

A polgármester ismertette az oktatásfejlesztési programbeli 2020-as terveket, ami a csittszentiváni iskola teljes átalakítását és egy 60 férőhelyes bölcsőde építését foglalja magában – közölte az önkormányzat sajtóirodája.