2022. június 30., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sepsi OSK – FC Voluntari

Haza sem utazott Sepsiszentgyörgyre utolsó, az Universitatea 1948 Craiova otthonában 5-0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után a Sepsi OSK, hanem egyből Bukarest felé vette az irányt, ahol ma este Románia-kupa-döntőt játszik az FC Voluntari ellen.

Az alsóházi rájátszást megnyerő székelyföldi csapatnál most mindenki abban bízik, hogy ez lesz az idény utolsó találkozója – vereség esetén még egy vagy két, Konferencialiga-szereplésért vívandó osztályozó is vár még a Sepsire, írja a mérkőzéshez közölt előzetesében az NSO.

A craiovai találkozón az eltiltott Cristiano Bergodi vezetőedzőt helyettesítő Ilyés Róbert másodedző szerint a szakmai stáb tudatos döntése volt, hogy a megszokott kezdők többsége ne lépjen pályára Craiován.

„Nem akartunk úgy járni, mint két éve az FCSB ellen, amikor szintén három nappal egy bajnoki mérkőzés után játszottuk a finálét, ezért pihentettük néhány játékosunkat. De akik eddig kevesebbet játszottak, most megmutatták az értéküket, az ő érdemük ez a győzelem. Nyíltan, szépen játszottunk, és látványos gólokat lőttünk. Sem a stáb, sem a szurkolók nem számítottak ilyen eredményre” – mondta Ilyés Róbert a klubtörténeti rekordnak számító siker után, korábban ugyanis legfeljebb három góllal tudott idegenben 1. ligás mérkőzést nyerni a bajnokságot hetedik helyen záró Sepsi OSK.

A másodedző szerint a kupa megnyerése esetén tökéletes idényt zárna az ősszel még bukdácsoló, de az októberi edzőváltás után magára találó háromszéki csapat.

A döntő 20.30 órakor kezdődik, a DigiSport 1 TV élőben közvetíti.