2021. április 10., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elemezték az előadások látogatottságát

A Maros Megyei Tanács csütörtöki soros ülésén az Ariel színház jegyárainak módosításáról döntöttek, miután a nézők szempontjait figyelembe véve elemezték az előadások látogatottságának alakulását. 


Fotó: Nagy TiborA tanács döntését követően a gyermekeknek, tanulóknak, egyetemis-táknak és nyugdíjasoknak a színházjegy árát 9 lejről 5 lejre csökkentik, míg a 36 lejes felnőttjegy ára ezután 20 lejbe fog kerülni, hogy ezzel is ösztönözzék a gyermekek és a felnőttek színházlátogatását, ahogyan azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. 

Gavril Cadariu igazgató elmondta, hogy a színház új típusú jegyeket és bérleteket vezet be, köztük az 5 lejes szakmai jegyet, amellyel a színházművészetet tanuló diákok és egyetemisták léphetnek be. Ugyanakkor bevezetik a 40 lejes mentorjegyeket azok számára, akik támogatni szeretnék az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház működését. Az ingyenes protokolljegyek azokat illetik meg, akiket az intézmény meghívóval tisztel meg bemutatók alkalmával, általában a színház berkeiben, a Művészeti Egyetemen vagy a Nemzeti Színházban tevékenykedők sorából, illetve olyan intézményekből, amelyek együttműködnek az Ariel színházzal. 

A tanácsi határozat értelmében családi bérlet váltható, ami 33 lejbe kerül, három gyermekelőadásra, három személyre – gyermek és felnőtt – szól. Egy másik típusú bérlet 55 lejbe kerül, öt jegyet tartalmaz gyermekek és felnőttek számára, az előadást vagy előadásokat a néző tetszőlegesen választhatja ki. Az online előadásokra szóló jegyek 15 lejbe fognak kerülni. Az online előadásokra szponzorjegyek is válthatók, ezek 40 lejbe kerülnek, s azok vásárolhatják meg, akik támogatni kívánják a színházat. 

A Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó többi kulturális intézmény jegy- és bérletárai a tavaly augusztusban elfogadott 131-es számú határozatban leszögezett szinten maradtak.