2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Június első felében kezdődhet a medencék feltöltése

Míg az előző években hagyományosan május elején kezdődött a strandidény a marosvásárhelyi Víkendtelepen, idén – akárcsak tavaly – a járványhelyzet miatt csúszott ez az időpont, előreláthatólag június első felében kezdik majd feltölteni a medencéket. Régóta várt jó hír, hogy a telep vezetősége tervezi, hogy végre megoldják azt a régi problémát, miszerint az esti órákig azoknak is belépőt kellett váltaniuk, akik csupán sétáltak volna egyet a telepen, beültek volna egy teraszra, vagy a játszótérre vitték volna a gyerekeket. A terv az, hogy elkerítik a medencék környékét, és csak azoktól kérnek belépti díjat, akik strandolni akarnak.

Tavaly nagyon nehéz évet zárt a Víkendtelep is, hiszen amellett, hogy a járvány miatti korlátozások okán nem is volt igazi strandidény, a sportlétesítményeket sem tudták úgy üzemeltetni, ahogyan az előző években. A járványhelyzet miatti korlátozások idén sem tették lehetővé, hogy május elején beinduljon a strandidény. Bár a medencék feltöltését június első felére tervezik, amennyiben a járványhelyzet alakulása lehetővé teszi, és napvilágot látnak a strandok működtetésére vonatkozó szabályozások, a telepen már elkezdték az előkészületeket, rendezik a zöldövezetet, elvégzik az apróbb karbantartási munkálatokat.

Mátyási Levente, a Víkendtelep igazgatója, aki évekig a szabadidőközpont igazgatóhelyettese volt, lapunknak elmondta, idén késett az országos, és emiatt a helyi költségvetés elfogadása, így csak később tudtak nekifogni a medencékben a javításnak. Szerencsére nagyobb javításokra nincs szükség, így május folyamán ezeket megoldják. Érdeklődésünkre, hogy van-e előrelépés az olimpiai méretű medence sátortetős szerkezetének a visszaállításában, az igazgató kifejtette, dolgoznak rajta, hogy minél előbb használatba adhassák a közkedvelt létesítményt.

Fotó: Nagy Tibor (archív)


Aquapark-hangulatot idéző új csúszdák

Amennyiben a járvány lehetővé teszi, hogy megnyissák a Víkendet, kellemes meglepetés várja majd a fürdőzőket, hiszen a már meglévő csúszdák mellé további négyet szereltek fel. Az aquapark hangulatát idéző óriásszerkezet a tavaly elkészült ugyan, viszont csupán egy órát üzemelt, amíg hivatalosan kipróbálták. A négy csúszdából álló létesítmény része egy tizenkét méter magas is, amely környékünkön egyedülállónak számít. Az új csúszdákat a meglévő három mellé állították fel, és az 1,20 m-es medencébe csobbannak be a lecsúszók. A csúszdák használatáért a belépőn felül jelképes, egylejes összeget kell majd fizetniük azoknak, akik kipróbálják. 


Elkerítenék a medencék környékét

Az előző években sokan bosszankodtak amiatt, hogy ha délutánonként sétáltak volna egyet a Víkenden, vagy beültek volna valamelyik vendéglő teraszára, belépőt kellett váltaniuk a telep bejáratánál. Ez a vendéglátóegységek tulajdonosai körében is elégedetlenséget szült, ugyanis úgy vélték, sokan inkább lemondtak a sétáról, minthogy ezért belépti díjat fizessenek. Ezt a problémát igyekszik most orvosolni a telep vezetősége. Mátyási Leventétől megtudtuk, tervezik, hogy a medencék környékét elválasztják a vendéglátóegységek teraszaitól és a játszóterektől, hogy a Víkendtelepre látogatók közül csak azok fizessenek belépőt, akik fürdeni, napozni szeretnének. Ha valaki napközben sétálni akar, vagy be szeretne ülni egy teraszra, netán a szülők a telepen lévő játszóterekre vinnék a gyerekeiket, akkor ne kelljen ezért fizetniük. A terv szerint, miután elkerítik a medencék környékét, a jegypénztárat is odaköltöztetik. A szükséges összeg elő van irányozva erre a célra, viszont az előírt procedúráknak eleget kell tenni, így az igazgató egyelőre nem tudta pontosan megmondani, mikorra sikerül ezt megvalósítaniuk.