2020. május 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagynevű labdarúgók, köztük az olasz Francesco Totti és Andrea Pirlo is pályára lép majd Adrian Mutu búcsúmérkőzésén, amelyet 2020 júniusában rendeznek a Kolozsvár Arénában.

A kolozsvári sportfesztivál keretében tervezett gálamérkőzésen a visszavonult román válogatott focista, Adrian Mutu – aki Gheorghe Hagival holtversenyben vezeti a román nemzeti tizenegy góllövőinek örökranglistáját – irányította román együttes nemzetközi labdarúgósztárokat felsorakoztató gárdával csap majd össze. Mindkét együttesben Mutu barátai és egykori csapattársai lépnek majd pályára. Az úgynevezett World Stars együttesnek tagja lesz többek között két legendás olasz labdarúgó, Andrea Pirlo és Francesco Totti, a Romániát képviselő csapatban pedig Mirel Rădoit is láthatja majd a közönség – jelentették be a szervezők.

Adrian Mutu keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, ezzel a mérkőzéssel kíván köszönetet mondani a szurkolóknak a pályafutása során nyújtott támogatásért. „Egy ilyen találkozó inspirálóan hathat a fiatalokra és a gyerekekre, ugyanakkor lehetőséget teremt a romániaiak számára, hogy nagy világsztárokkal, fontos játékosokkal találkozhassanak. Nem hiszem, hogy ezek a játékosok jártak volna korábban Romániában” – fogalmazott Mutu.

A kolozsvári sportfesztivált harmadik alkalommal szervezik meg jövő év június 11-e és 14-e között. Az eseményen Simona Halep teniszező is részt vesz.

Fotó: Transilvania Reporter