2019. február 18., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Csütörtökön késő délután beszakadt az álmennyezet a Mureş Mall alagsorában. A „balesettel” kapcsolatban a Vészhelyzeti Felügyelőség szűkszavú közleményben tájékoztatott. 

Fotó: Nagy Tibor


Csütörtökön késő délután beszakadt az álmennyezet a Mureş Mall alagsorában. A „balesettel” kapcsolatban a Vészhelyzeti Felügyelőség szűkszavú közleményben tájékoztatott. A történtek mikéntjéről az Építészeti Felügyelőséget kérdeztük, majd az üzlet vezetőjét kerestük meg, aki határozott elutasító választ adott.
 
A vészhelyzetiseket délután 6 óra után riasztották a Győzelem térre, mert a Mureş Mall alagsorában, pontosabban a mallt az aluljárótól elválasztó fotócellás ajtó valamint a mozgólépcső közötti részen beszakadt az álmennyezet. A közlemény szerint ez amiatt következett be, hogy a hevesen lezúduló nagy mennyiségű esővizet az elvezető csatorna nem tudta elnyelni, és a beszivárgás miatt átázott. A Vészhelyzeti Felügyelőség egy csoportja kiszállt a helyszínre, és eltávolította a leszakadt, körülbelül 100 négyzetméternyi gipszkarton mennyezetet. 
Az Építészeti Felügyelőség nem tudott róla 
Mi is történt tulajdonképpen, ki vonható felelősségre a történtekért, illetve volt-e sérült? – ezekre a kérdésekre kerestük tegnap a választ.   Az Építészeti Felügyelőséghez tegnap délelőtt telefonáltunk, mondtuk, hogy a Mureş Mallban történtek felől érdeklődünk. – Miért, mi történt ott? – kérdezték csodálkozva. Mi voltunk az elsők, akik a tudomásukra hoztuk az esetet. Tehát nem tudtak, nem hallottak a történtekről, ami csak a véletlen szerencse folytán nem vált tragikus kimenetelűvé.  
Tegnap délelőtt először személyesen kerestem Călin Ciobant, a Mureş Mall vezetőjét. Az aluljáróban dolgoztak, a lefolyókat dugaszolták ki, kábeleket huzigáltak, a lefolyók környékén iszapos, bűzös fekete foltok éktelenkedtek. A fotócellás ajtót lezárták, a mozgólépcső nem működött, kordont húztak, az alagsor és a földszint között nem lehetett járni. Az igazgatóval személyesen nem találkoztam. Telefonon beszéltünk. Ennyit mondott: – Nem nyilatkozom. Sem az okokról, sem a következményekről! Mégis megkérdeztem, hogy a vásárlók közül került-e valaki veszélybe, annyit mondott, hogy nem, de ne forszírozzam tovább, mert ennél többet nem mond.
Így ennyivel meg kell elégednünk. Pedig nem ártana tudni, ki végzett felületes tervezést vagy kivitelezést, ami veszélybe sodorhatott volna gyanútlan vásárlókat. 
Kapcsolódó cikkek: