2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Katasztrófaelhárítás és rendőri beavatkozás

Május 14-éig, péntek reggelig a Maros megyei tűzoltóknak 48 óra alatt 96 bevetésük volt, kilencven alkalommal a SMURD rohammentő szolgálatot is be kellett vonni. 

Marosvásárhelyen kidőlésveszélyes fa eltávolítása, Segesváron csatornába esett kutya mentése, Szovátán lakásba záródott személyen való segítés mellett súlyos és kevésbé súlyos balesetekhez riasztották a vészhelyzeti felügyelőség ügyeletes csapatait. 

Többek között egy vidrátszegi közúti balesetnél kellett elhárítaniuk a robbanásveszélyt, ahol gázvezetéket, egy lakóház gázcsatlakozását és villanyoszlopot rongált meg egy kisodródó személyautó. A balesetben senki nem sérült meg.

Pénteken délelőtt 8 óra után Nyárádkarácsonban hídfőnek ütközött gépkocsiba szorult járművezetőt szabadított ki a marosvásárhelyi tűzoltóalakulat. A jármű vezetőjét átadták az ákosfalvi SMURD rohammentő szolgálat egységének. Kicsivel később egy meggyulladt marosvásárhelyi gépkocsi oltásához riasztották a helyi tűzoltókat.

Fotó: ISU

 

Állatkínzás vádjával bűnügyi kivizsgálás

Május 13-án a segesvári rendőröket arról értesítették, hogy szekérhez kötött sérült lovat láttak a városban. A helyszínre érkező rendőrök az állatrendőrség képviselőivel felmérték az állat sérüléseit, és azonosították a 30 éves tulajdonost, akinek a nevére bűnügyi dossziét nyitottak állatkínzás vádjával, a lovat pedig 45 napra menedékhelyre szállították – tájékoztatott a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség sajtóosztálya.