2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a Nyárádtő – Dicsőszentmárton közötti megyei út felújítására

A Maros Megyei Tanács ma kötött szerződést a Nyárádtő (DN15) – Mikefalva – Dicsőszentmárton (DN14A) közötti 151B és 142-es jelzésű megyei utak korszerűsítésére a kivitelezési munkálatokat elnyerő céggel.

A közbeszerzési eljárás lezárása, valamint a fellebbezések megoldása után a megyei önkormányzat a munkálatok kivitelezésével a DIMEX 2000 COMPANY cég által vezetett cégtársulást bízta meg, amelynek további tagjai az OPR ASTFALT KFT., az OBLAS PUBLICAS Y REGADIOS RT. és az EXPLAN KFT. A szerződés értéke megközelítőleg 106 millió lej, héa nélkül, a végrehajtási idő 36 hónap, ebből 4 hónap a műszaki terv kidolgozása.

A Nyárádtőt és Dicsőszentmártont összekötő megyei utak korszerűsítésére a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Program keretében nyert uniós támogatást a megyei önkormányzat. 

„Örülök, hogy végre elkezdődhet ennek a problémás útszakasznak a felújítása. Fontos beruházás mind a környék lakói, mind az átutazóban erre járók szempontjából, hiszen elég forgalmas útszakasz, amely Dicsőszentmártont összeköti Marosvásárhellyel. Sokan vannak, akik naponta ingáznak ezen az útvonalon, vagy más szolgálati, illetve személyes okok miatt közlekednek ezen az útszakaszon. Ez a megyei út jelenleg rendkívül rossz állapotban van, és emiatt a felújítása nagyon költséges, ezért fontos számunkra, hogy európai uniós támogatást nyertünk a korszerűsítésére, mivel a megyei tanács költségvetéséből nehezen tudtuk volna megvalósítani” – mondta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A beruházást Maros Megye Tanácsa koordinálja, partnerségben Dicsőszentmárton, Vámosgálfalva, Mikefalva és Nyárádtő önkormányzataival. A beruházás keretében 24 km-es útszakaszt fognak felújítani és 2,43 km kerékpárutat alakítanak ki. A projekt legfontosabb célja javítani a térség összeköttetését az országos és európai úthálózattal. Az útszakasz felújításának köszönhetően rövidebb idő alatt lehet majd megtenni a Dicsőszentmárton és Nyárádtő közötti távolságot, javulni fog a közlekedés biztonsága, illetve megerősítik a földcsuszamlás által veszélyeztetett útszakaszokat. A projekt keretében felújítják az útjelzéseket, az út mentén lévő járdákat, új védőkorlátokat szerelnek fel, valamint korszerűsítik a vasúti átkelőket. A beruházás részeként 24 autóbusz-megállót is korszerűsíteni fognak. 

A Maros Megyei Tanács sajtóirodájaKapcsolódó cikkek: