2021. augusztus 5., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A végéhez közeledik a női labdarúgó 2. liga idénye. A II. csoportban a Marosvásárhelyi Ladies, gyakorlatilag a Székelyudvarhelyi Vasas Femina második csapata, már a feljutásért rendezett osztályozóra készülődhet, miután a hét végén leiskolázta idegenben a Kolozsvári Olimpic Star együttesét, így az előnye behozhatatlanná vált a tabella élén. A Ladiesnek már csak egy mérkőzése van hátra, a sereghajtó, pont nélküli Szörényvár ellen, így válhetően előnye tovább nő.

A III. csoportból két csapat indulhat az osztályozón. Az egyik a Bukaresti Dream Team, a másik kiléte még bizonytalan, bár lehet, hogy ez nem a pályán dől majd el. Mint korábban jeleztük, a Bihar Unitednek két találkozóját is törölték a múlt héten, az első meccset, az Onix Rm. Sărat ellenit azóta a fegyelmi bizottság a bihariak javára írta. A másik meccsről, a Bákó elleniről még semmi hivatalosat nem tudni, de ha ezt is a bihariak nyerik, akár a pályán, akár hivatalból, ők lehetnek ott az osztályozón. Ha nem, akkor még a Marosvásárhelyi CSM-nek is lehet esélye.

A megyeszékhelyi alakulat a hét végén 2-0-ra nyert Rm. Săraton, és az utolsó fordulóban a Măgura Bákót fogadja. Győzelem esetén, és ha Bihar United nem tud nyerni Temesváron, megelőzhetik a bihari csapatot. Sajnos azonban minden jel arra mutat, hogy a United megkapja a pontokat Bákó ellen, akkor pedig a CSM csak a 3. helyen végez a csoportban, és nem vehet részt az osztályozón. 

Eredményjelző

* osztályozó a 2. ligába jutásért, 2. kör, 1. mérkőzések: Galaci Suporter Club Oţelul – Dacia Unirea Brăila 1-1, Bukaresti Steaua – CS Afumaţi 2-0, Vedița Colonești MS – Brassói CSM Corona 1-2, Nagydisznódi Măgura – Sellemberki Viitorul 0-2, Dési Unirea – Zilahi SCM 0-0.

* női 2. liga, II. csoport, 14. forduló: Kolozsvári Olimpia II – FK Csíkszereda 2-3, Kolozsvári Olimpic Star – Marosvásárhelyi Ladies 1-14. A Szörényvári Atletic Drobeta állt. Elmaradt mérkőzésen: Kolozsvári Olimpic Star – Kolozsvári Olimpia II 1-20. Előre hozott mérkőzésen: Marosvásárhelyi Ladies – Kolozsvári Olimpia II 3-3.

* női 2. liga, III. csoport, 12. forduló: Temesvári Poli – Onix Rm. Sărat 10-0; a Bihar United – Bákói Măgura mérkőzést nem játszották le, a Bukaresti Dream Team és a Marosvásárhelyi CSM állt; 13. forduló: Onix Rm. Sărat – Marosvásárhelyi CSM 0-2, Bákói Măgura – Temesvári Poli 1-4; a Bihar United és a Bukaresti Dream Team állt. Az Onix Rm. Sărat – Bihar United mérkőzést 0-3 arányban írták jóvá.