2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Közzétette a Román Labdarúgó-szövetség az új teremlabdarúgó-idény kapcsán a legfontosabb tudnivalókat. Az 1. ligában hét csapat indul, amelyek háromszor játszanak egymással az alapszakaszban. Az első két körben a programot sorsolással határozzák meg, a harmadik körben az első két kört követő sorrend alapján kapnak a csapatok sorszámot a Berger-táblázatban. A három kör után a 7. helyezett osztályozót vív a bennmaradásért, a 3-6. helyezettek pedig negyeddöntőket játszanak két győzelemig tartó párharcban. Szintén két győzelemig tartanak az elődöntők, amelyeken a negyeddöntők két győztese és az alapszakasz első két helyezettje vesz részt, míg a döntő sorozat három győzelemig tart.

Marosvásárhelyi szempontból érdekesebb a 2. liga, amelyben 12 csapat vesz részt, három négyes csoportban. A Marosvásárhelyi CSM-t leválasztották a székelyföldi négyestől, hiszen ide került az 1. ligából kiesett Kézdivásárhelyi KSE, így a harmadik kvartettbe sorolták, a Metropolitan Ișalnița, a Dévai West és a Simándi Șoimii mellé. Az alapszakaszban négy kört játszanak egymással a csapatok, amit a kiírás szerint heti fordulókkal kellett volna rendezni, ám a szövetség lehetőséget adott arra is, hogy amennyiben a csapatok megegyeznek, az összes mérkőzést – a tavalyhoz hasonlóan – négy tornán játsszák le. Noha ez valódi bajnoksághoz aligha hasonlít, és az egész idényt négy hétvégébe sűríti, ebben a csoportban a résztvevők e mellett a rendszer mellett döntöttek. A heti fordulók szeptember 18-án kezdődtek volna, a heti tornák időpontjáról viszont a csapatok egyeznek meg.

Az alapszakaszt követően a három csoportgyőztes és az 1. liga hetedik helyezettje osztályozó tornán vesz részt, amelynek az első két helyezettje feljut az élvonalba.